Annons:

Tuna vill slippa ångest:

Tuna vill plocka tre poäng på lördagen för att kunna andas ut en aning.

Tuna vill slippa ångest: "Måste börja skita ned oss"

IFK Tuna har fyra poäng ned till nedflyttning med tre omgångar kvar. Tre poäng mot Ängö skulle förstås göra avslutningen mer lättsam.
– Vi måste börja skita ned oss lite på planen, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Det har verkligen inte varit IFK Tunas säsong. Men för att fixa kontraktet kan det räcka med tre poäng till. 

Dessa vill förstås Peter Hellenstierna att hans lag ordnar direkt mot Ängö i Kalmar på söndagen.

– Ambitionen är alltid tre poäng, så är det ju. Vinner vi den här matchen så blir inte matchen mot Västerviks FF så viktig nästa vecka. Vi måste börja skita ned oss lite. Vi får se lite hur vi förändrar och om vi ändrar om lite för att få bättre balans, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Känner du dig stressad över lagen som kommer bakifrån?

– Jag känner inte så över huvud taget. Det är ingen känsla man kan förmedla nu, vi kan bara koncentrera oss på det vi gör och göra det bästa av det. Vi har allt i egna händer och jag kan inte stressa upp mig i onödan. Det gör ingenting bättre. Skulle vi behöva förlita oss på någon annan, då kan jag börja känna stress.

Trio saknas

IFK Tuna åker till Kalmar med en 3-7-förlust hemma mot Hultsfreds FK i färskt minne.

– Det är en minut som matchen förstörs på. Men vi ligger under med 6-0 och ger ändå inte upp, vi försöker. Det har gått lite troll i det, men vi får försöka knyta ihop säcken.

Vad tänker du om helgens motstånd?

– Ängö har varit bra till och från, de är några poäng före oss. Det är ingen milsvid skillnad och i den här serien, till skillnad från den norra serien, så slår alla lag varandra.

Tuna saknar Filip Gustavsson, Simon Petersson och Marcus Johansson, som samtliga är bortresta. Däremot är Christoffer Lätt och Dennis Nilsson åter i truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt