Annons:

Många frågetecken för VIF – tränaren riktar kritik mot SmFF

Det är många frågetecken för VIF-tränaren David Lindgren inför morgondagens match.

Många frågetecken för VIF – tränaren riktar kritik mot SmFF

Vimmerby IF riskerar att sakna en stor mängd spelare i matchen mot Smedby AIS. Då riktar tränaren David Lindgren kritik mot Smålands Fotbollförbund.
– Det vore bra om Smålands Fotbollförbund var lite smidigare, säger han.

Annons:

Markus Ahl, Niklas Gunnarsson och Amel Komina är avstängda. Det är frågetecken för Ted Åström Åberg, Karl-Viktor Söderquist och André Nunes. Dessutom missar Simon Larsson och Jonatan Fält-Öhr med all sannolikhet matchen. 

Det är med andra ord en mycket svår situation VIF står inför när det vankas toppmatch – och måstematch – mot Smedby AIS.

– Det blir ett pussel för oss att få ihop det. Sådana här situationer kan uppstå, men det blir extra känsligt för oss eftersom vi har försökt att se till att våra unga spelare ska ha en vettig serie att spela i, men det gör dem otillängliga för oss. Jag skulle behöva vara nere i 04-laget och rota. Det blir extra problematiskt för oss, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Känner du att ni hade behövt en bredare trupp från början?

– Nej, men det hade varit smidigt om Smålands Fotbollförbund försökte vara bättre på att lösa problemet med att reservlagsserierna är alldeles för dåliga. Då skulle våra unga spelare ha större chans att spela högre upp i seriesystemet. Vi är inte intresserade av att flytta ned spelare i division sex för att vinna, men vi är intresserade av att utveckla unga spelare och det vore önskvärt om det var smidigare att flytta upp dem. Men det är inget som förändras tills i morgon.

"Duktigt lag"

VIF började förbereda sig för den tuffa prövningen redan på torsdagsträningen. För att VIF ska ha en rimlig chans att nå kvalplatsen till division två krävs seger.

– Vi har försökt att förbereda oss och ha en plan för hur vi ska agera, men sedan har vi fått flera frågetecken sedan dess. Vi får avvakta morgondagen helt enkelt. Förutsatt att vi får ihop en trupp så åker vi förstås dit för att vinna.

Vad tänker du om Smedby som lag?

– Det är ett duktigt lag som har plockat in flera stjärnspelare efter sommaruppehållet. Vi räknar med att de är minst lika bra som senast. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt