Annons:

Blytung förlust för VIF – nu är kvalplatsen utom räckhåll

Rickard Thuresson imponerade som mittback mot Smedby.

Blytung förlust för VIF – nu är kvalplatsen utom räckhåll

Vimmerby IF har varit med i toppen hela säsongen. Men i den näst sista omgången grusades chanserna att nå tillbaka till division två.
– Det har inte varit en absolut drivkraft eller ambition att nå division två, säger tränaren David Lindgren efter 4-3-förlusten mot Smedby.

Annons:

Vimmerby IF gjorde, efter de svåra förutsättningarna inför matchen, en mycket bra insats i toppmötet med Smedby AIS i Norrköping.

VIF var det bättre laget – men fick ändå sätta sig i bussen utan någon poäng.

– Jag tycker att vi ägde matchen från första minut till den sista, men återigen har vi svårt att få in bollen. Deras målvakt gör flera kanonräddningar och vi har inte tillräckligt bra avslut, säger David Lindgren. 

Smedby gjorde 1-0 på straff innan paus.

– Det kändes riktigt snopet när det är en halvlek vi dominerar totalt.

"Tror det ska finnas rättvisa"

Även i den andra fortsatte VIF att vara det spelförande laget.

– Vi fortsätter att spela bra och trycka på, och det gör vi hela matchen. Vid 2-1 så har vi ett läge där vi anser, och många i publiken, att bollen är inne. Men domaren bedömer det som att deras back hinner få undan den. Omställningen därefter gör de 3-1. Det är klart att det blir tungt, man hade hellre fått 2-2 där.

Men VIF gav sig inte på något sätt. Mohammad Jafr gjorde sitt andra för dagen när han satte 3-2 och inhopparen Joakim Storm nickade in 3-3. 

– I det läget tror vi att det ska finnas någon rättvisa och att vi ska få med oss något från den här matchen, men då gör de 4-3 direkt efter avspark.

VIF skapade chanser att kvittera, men fick inte in bollen.

– Man får försöka konstatera att vi är väldigt stolta över vår prestation. Men det känns mest tungt och orättvist nu. Jag hade verkligen unnat killarna en vinst när de är vrda det. Vi har mycket skador och sjukdomar, men det är mycket hjärta på "Ludde" (Ludvig Lundqvist) och "Moj" (Mojeb Abdul Majed) som tillkommer från sina studieorter för att ställa upp. Jag är glad och stolt, men samtidigt bitter över resultatet.

"Inte varit en absolut drivkraft"

I och med förlusten kan Vimmerby inte nå division två på något sätt längre.

– Det har inte varit en absolut drivkraft eller ambition att nå division två. Självklart har vi velat prestera och se hur långt vi räcker, men vi är inne i ett form av generationsskifte. 

Det kan vara bra att vara kvar i trean?

– Jag tror i alla fall inte att det är fel.

David Lindgren gav Rickard Thuresson, Karl-Viktor Söderquist, Mohammed Ibrahim och Mohammad Jafr extra beröm.

– "Thure" spelar mittback i vår ihoppusslade backlinje och det ser ut som att han aldrig har gjort något annat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt