Annons:

VIF ska säkra kontraktet – ”Motivationen är på topp”

Vimmerby IF behöver ta en poäng mot Eksjö för att definitivt säkra division ett-kontraktet. Foto: Linus Johansson

VIF ska säkra kontraktet – ”Motivationen är på topp”

Sista matchen för säsongen väntar för Vimmerby IF:s damlag i division ett. Då ska VIF se till att säkra kontraktet.
– Det finns inget annat än att vi ska avgöra det här på egen hand, säger tränaren Håkan Ericsson inför söndagens bortamatch mot jumbon Eksjö.

Annons:

Efter en mycket tung höst tog Vimmerby en väldigt viktig seger (5-4) mot seriefyran Mariebo förra helgen. Därmed ser VIF:s chanser att säkra nytt kontrakt i division ett mycket bra ut inför den sista omgången.

Värnamo på nedflyttningsplats är tre poäng bakom Vimmerby och VIF har dessutom övertag i målskillnaden, där man är sju mål bättre än Värnamo. För att VIF ska ramla ned under nedflyttningsstrecket krävs även att Sjömarken klättrar förbi.

– Vi har bara ett mål för ögonen och det är att avsluta med en seger och avgöra det här på egen hand. Det vore roligt att avsluta med två segrar och vinner vi mot Eksjö kan vi kanske klättra en eller två placeringar också, säger Håkan Ericsson.

”Inga planer för 2019”

Eksjö å sin sida har bara spelat in tio poäng och är sedan länge klart för nedflyttning.

– Vi ska ha full fart i alla momenten och slita till oss en seger. Motivationen är på topp och vi har en skön känsla med oss efter förra helgens match. Vi ska spela vårt spel och så får Eksjö rätta sig efter det.

Vimmerby kommer till spel med samma startelva som senast, men utökar bänken med ett antal spelare.

När det gäller nästa säsong är det oklart om det blir en fortsättning för huvudtränaren Håkan Ericsson.

– Jag har bara tagit en vecka i taget. Nu spelar vi på söndag, sen blir det träning på måndag och efter det åker jag på semester. Vi har två arbetsgrupper i damutskottet som tittar på olika saker.

Kan du tänka dig att fortsätta som tränare?

­– Jag har inte tänkt på det alls och har inga planer för 2019 just nu. Hur eller hur så har vi ledare kontrakt året ut och kommer att starta upp futsal-säsongen, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt