Annons:

Ohlssons framtid i Gullringen är osäker:

Daniel Ohlsson kan lämna Gullringens GoIF – redan efter en säsong som tränare. Foto: Ossian Mathiasson

Ohlssons framtid i Gullringen är osäker: "Hennes fotboll går före"

Gullringens GoIF är bara tre matcher från att vara tillbaka i division tre. Framtiden för tränaren Daniel Ohlsson är dock mycket oklar.
– Jag har sagt att Nathalies fotboll går före min tränarkarriär, säger han.

Annons:

Gullringens GoIF har gjort en stark säsong i division fyra och i helgen inleds ett kvalspel som kan ta klubben tillbaka till division tre. 

Klubbens tränare, Daniel Ohlsson som gör sin första säsong, förde upp Vimmerby IF:s damer i division ett förra säsongen och kan nu vara på väg att föra upp även Gullringen.

Men vad som händer nästa säsong för honom är mycket oklart. Om hans sambo Nathalie Johansson, som gjorde hela 23 mål i division ett för Vimmerby IF, byter klubb och flyttar så följer han med.

– Det kommer jag att göra, så är det. Jag har sagt att hennes fotbollskarriär går före min tränarkarriär. Den kan jag alltid ta upp senare igen, men som spelare kanske man bara får chansen en gång, säger Daniel Ohlsson.

Att Nathalie får ett erbjudande högre upp, tror Daniel Ohlsson är väldigt troligt.

– Folk runt omkring borde ha lite koll. Hon vinner skytteligan med 23 baljor i ett lag precis ovanför nedflyttningsstrecket och året innan gör hon över 30 mål i division två. Hon har visat att hon håller minst division ett, så om hon inte får något vore det generalfel.

"Kommer vara ärlig"

Men att lämna Gullringen redan efter ett år vore samtidigt tråkigt, säger han.

– Vi får se vad som händer, men vi får ta kvalet klart först och sedan se vad som händer ytterligare. Skulle jag ta upp dem i trean, så vore det förstås väldigt tråkigt att lämna. De har sagt att de vill ha mig kvar, men jag har också förståelse för om de börjar leta på annat håll. 

Finns det någon chans att du kan träna vidare om det blir ett lag för henne som ligger rätt nära?

– Det är inte omöjligt, men det beror ju på. Jag kommer dock vara helt ärlig, det handlar om hennes fotboll i första hand.

Gullringen inleder kvalspelet på lördag med match mot Hjulsbro IK.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt