Annons:

Det talar för Gullringen i kvalet – ”Bara en tidsfråga”

Gullringens GoIF och Kevin Gaines är på jakt efter en plats i division tre. Foto: Ossian Mathiasson

Det talar för Gullringen i kvalet – ”Bara en tidsfråga”

2015 tog en 34-årig epok slut när Gullringens GoIF trillade ur division tre. Nu har föreningen den bästa möjligheten sedan dess att kliva upp i trean igen. Under lördagen inleds kvalspelet med hemmamatch mot Hjulsbro IK.
– Skulle vi inte gå upp i år så tror jag ändå bara att det är en tidsfråga innan Gullringen är tillbaka i division tre, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

I 34 raka säsonger spelade Gullringens GoIF i division två eller tre. En makalös svit. 2015 tog dock epoken slut när Gullringen föll ur division tre. Laget har nu gjort tre säsonger i division fyra och det här är den bästa hittills. Gullringen hade bara Tranås före sig i tabellen och nu väntar kval till trean.

– Vi har några riktigt roliga veckor framför oss med tre högintressanta matcher. Vi ska ha med oss att vi kommer möta tre lag som gjort sig förtjänta av kvalplatsen, det är inga dåliga lag, säger Daniel Ohlsson.

Glädje och gemenskap

På lördag väntar den första matchen, hemma mot Hjulsbro. Därefter väntar bortamatch mot Myresjö/Vetlanda och avslutningsvis hemmamatch mot Lindö.

– Det enda som kan sätta käppar i hjulet är vi själva. Vi måste ha viljan att vinna istället för rädslan att förlora. Det måste vi jobba extremt mycket med. Sen är det ju så att laget som gör minst antal individuella misstag antagligen kommer att vinna matcherna.

Vad talar för er?

– Att vi haft bra kontinuitet hela året. Och att vi har glädjen och gemenskapen. Skulle vi inte gå upp i år så tror jag ändå bara att det är en tidsfråga innan Gullringen är tillbaka i division tre. Både spelare, ledare och föreningen vill dit, säger Daniel Ohlsson.

Viktigt med en bra start

Hjulsbro står alltså för motståndet i den första matchen.

– Det är alltid viktigt med en bra start i ett kval, sen är ju inte hoppet ute om det skulle bli förlust. Men det är som alltid bara vinst som gäller.

Vad vet du om Hjulsbro?

– Jag har fått lite information om deras styrkor och svagheter. Det ska vi självklart ta med oss, säger Daniel Ohlsson.

Vi har tidigare berättat att backen Erik Lindblad är ett frågetecken. Klicka här för att läsa om det och för att se Gullringens trupp till kvalpremiären.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt