Annons:

”Thure” håller dörren öppen: ”Får se om det är lösbart”

Blir det fortsatt måljubel för Rickard Thuresson i Vimmerby IF? Foto: Simon Henriksson

”Thure” håller dörren öppen: ”Får se om det är lösbart”

Innan den nyligen avslutade säsongen var Rickard Thuresson inne på att det troligen var hans sista. Nu öppnar Vimmerby IF:s 31-årige skyttekung ändå för en fortsättning.
– Jag är inte helt emot att fortsätta spela, sen får vi se om det är lösbart, säger Rickard Thuresson.

Annons:

Rickard Thuresson är en viktig spelare för Vimmerby IF ur flera aspekter. Inte minst för den rutin och styrka som han tillför. ”Thure” är också fortsatt VIF:s bästa målgörare. I årets division tre nätade anfallaren 13 gånger.

– Jag är nöjd med det. Jag var mittback i tre matcher, avstängd i en och borta i ytterligare en och gjorde ändå 13 mål. Jag har hållit en relativt hög nivå i målskyttet. Sen har jag fått ta mer ansvar på andra sätt än tidigare, men det är något jag gillar, säger Rickard Thuresson. 

”Passar på den frågan”

Thuresson är också nöjd med den fjärdeplacering laget hamnade på.

– Innan säsongen visste vi inte var vi stod. Jag tycker att vi lyckades hitta ett eget spel där vi blev mer spelförande. På det sättet kändes det bra.

Hur ser då framtiden rent fotbollsmässigt ut? Helt klart är att Rickard Thuresson inte har stängt dörren för en fortsättning.

– Återigen har jag haft turen att hålla mig skadefri en säsong. Det är mycket som ska funka hemma för att jag ska kunna fortsätta spela. Sen vet jag att min tjej gärna vill att jag ska spela fotboll, skrattar Rickard Thuresson.

– Man kan vara less efter en säsong, men jag tycker att det har varit väldigt roligt i år. Jag är inte helt emot att fortsätta spela, sen får vi se om det är lösbart, fortsätter han.

Handlar det om en fortsättning i Vimmerby eller att sluta, eller kan det bli aktuellt att spela i någon annan klubb?

– Jag passar på den frågan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt