Annons:

Så ser Vimmerby IF:s plan för framtiden ut – ”Kommer inte satsa massa pengar”

Johan Carlsson hoppas kunna behålla så många spelare ur den befintliga truppen som möjligt. Foto: Linus Johansson

Så ser Vimmerby IF:s plan för framtiden ut – ”Kommer inte satsa massa pengar”

Vimmerby IF:s herrar slutade fyra i division tre den här säsongen. Ett bra resultat, tycker sportchefen Johan Carlsson, som inte anser att en återkomst i division två är högsta prioritet.
– Vi prioriterar andra målsättningar, som att försöka plocka upp spelare från de egna leden och att hitta ett eget och stabilt spel, säger Johan Carlsson.

Annons:

Efter åtta säsonger i division två åkte Vimmerby IF:s herrar ur division två förra hösten. Det resultatet följdes upp med en fjärdeplats i division tre i år. Sportchefen Johan Carlsson är nöjd med lagets prestation.

– Ett av målen var att hitta ett eget spel, det tycker jag att vi haft svårt att göra i division två. David (Lindgren, tränare) och Håkan (Carlsson, assisterande tränare) har jobbat fram något jättebra och vi dominerade många matcher spelmässigt. Det har varit väldigt roligt att titta på matcherna. Ett annat mål var att ta upp yngre killar och låta dem få chansen och några av dem har fått riktiga genombrott, säger Johan Carlsson.

Är du nöjd med placeringen?

– Jag är jättenöjd även med resultatet. Det är lite tråkigt att vi tappade poäng i fel matcher under hösten, jag tänker framförallt på Grebo borta. Men överlag tycker jag att det har varit väldigt bra och roligt.

Prioriterar andra målsättningar

På frågan om Vimmerby IF så snabbt som möjligt vill upp igen eller hur planen för framtiden ser ut svarar Johan Carlsson så här:

– Just att ta oss tillbaka till division två är inte något vi diskuterar så mycket. Vi prioriterar andra målsättningar, som att försöka plocka upp spelare från de egna leder och att hitta ett eget och stabilt spel. Kan vi lösa det samtidigt som truppen tror på det vi håller på med så kommer vi till slut att hamna i division två igen. Vi kommer inte satsa massa pengar på att värva in spelare för att ta oss upp i division två. Ska vi upp ska det vara med det vi har och sen kan vi behöva fylla på med lite lokala spelare på positioner där det fattas folk.

”Ganska trygg”

Först och främst jobbar Vimmerby hårt på att behålla så många som möjligt ur den befintliga truppen. Som vi har berättat tidigare blir det ingen fortsättning för försvarsspelaren André Nunes och att Mojeb Abdul Majed, som nyligen flyttat till Växjö för studier, ska fortsätta i VIF känns uteslutet.

Hur ser du på bygget av en trupp?

– Jag känner mig ganska trygg. Vid samma tidpunkt förra året var jag inte lika trygg. Då hade vi åkt ur en serie och många spelare satt på utgående kontrakt. Det har vi i år också på viktiga spelare, men vi kommer jobba hårt på den befintliga truppen. Vi ska få spelarna att inse hur bra de har det här med den trygghet som finns. Jämfört med många andra klubbar tror jag att vi har en stabil organisation, säger Johan Carlsson. 

Kort lista med potentiella nyförvärv

”JC” säger att listan över potentiella nyförvärv inte är särskilt långt.

– Det finns några namn vi kommer att kontakta, men det är ingen lång lista. Det handlar om tre till fyra namn. Som det ser ut nu är det backar vi pratar om. Offensivt har vi spelare så vi klarar oss. Sen finns det duktiga forwards runtomkring, men vi kommer inte att värva bara för värvandets skull.

Albert Johansson vräkte in mål för Hultsfred i division fyra i år. Han är alltså inte aktuell?

– Gör man 30 mål i serien under är man helt klart aktuell, det ska jag inte sticka under stol med. Nu har han ju opererat en axel och blir borta en stund. Vi får avvakta lite där och se vad som händer, säger Johan Carlsson.

Vill behålla ledarteamet

VIF-sportchefen vill behålla ledarteamet med tränarna David Lindgren och Håkan Carlsson i spetsen.

– Absolut, vi vill ha kvar hela ledarstaben. Det gäller även akademilaget och U18. Ledarna har gjort ett jättebra jobb och vi vill ha kontinuitet där.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt