HFK KLART FÖR AVANCEMANG TILL DIVISION 2

Hultsfreds FK:s damer spelar i division 2 nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds FK:s damer är klart för avancemang till division 2. I dagens avgörande kvalmatch mot Grimslöv blev det seger med 2–0.

Hultsfred har imponerat stort i kvalet till division 2 och vann sina två första matcher mot Egnahem och Kristianopel.

Inför dagens avslutande kvalmatch mot Grimslöv hade HFK allt i egna händer – och de tog vara på det gyllene läget.

I mitten av första halvlek slog innermittfältaren Maria Sundberg en suverän passning som skar igenom gästernas försvar och den notoriske målgöraren Caroline Phalén chippade snyggt in 1–0 över målvakten.

Matchen, som präglades av mycket kamp, var ett ständigt ställningskrig där det ändå var Hultsfred som skapade de bästa chanserna, framför allt i första halvlek.

Efter paus hade gästerna från Grimslöv ett par chanser där målvakten Linn Frilund kom ut och gjorde flera avgörande räddningar. I minut 63 visade Frida Pöder och Caroline Phalén varför de fungerar så bra framåt. Phalén hittade Pöder i djupet och avslutet var distinkt och säkert.

I och med segern spelar Hultsfred i division 2 nästa säsong men det är oklart om de tänker tacka ja till platsen eller inte.

Kommentarer från spelare och ledare kommer på Dagens Hultsfred under kvällen.