Annons:

Positiva SVIF-beskedet: Alla spelare utom en har lämnat klartecken

Det ser bra ut för Södra Vi IF inför comebacken i division fem. Foto: SVIF

Positiva SVIF-beskedet: Alla spelare utom en har lämnat klartecken

Södra Vi IF sprang igenom division sex i år. Nu har samtliga spelare utom en lämnat klartecken för en fortsättning och spel i femman nästa säsong. – Det är såklart jättekul, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Södra Vi hade inga större problem med att vinna division sex den gångna säsongen. En stor anledning till det var kontinuiteten. Det kan bland annat noteras att laget inte hade en enda avstängning under säsongen.

– Att man går igenom en serie utan avstängningar händer inte varje år. Det tycker jag visar att spelarna är trygga i sina roller och har fokus på rätt saker, säger Peter Magnusson.

Tydligt mål

SVIF kommer att ha kontinuitet i truppen även till nästa säsong. Nyligen lämnade talangfulle Fredric Carlsson klartecken till en fortsättning. Det innebär att det från årets trupp bara är Elias Hallingfors som ännu inte tagit något beslut kring sin fotbollsframtid.

Vad beror det på att ni även i år lyckas behålla så många spelare?

– Vi satte upp ett ganska tydligt mål för två år sedan vad vi skulle göra, det spelar nog in. Alla vet var vi ska och ett delmål var att ta oss till division fem. Nu ska vi försöka gå vidare och se hur långt det räcker. I ett första läge ska vi försöka bredda truppen så att vi inte blir så känsliga för skador. Sportsligt har vi inget givet uppsatt mål utan det får vi ta på upptakten i januari. 

Två gör comeback

På nyförvärvssidan har SVIF redan gjort klart med Filip Karlsson från Storebro IF. Dessutom är tanken att Arvid Karlsson och Daniel Elvingsson ska göra comeback efter sina knäskador.

Hur många nyförvärv vill ni ha in?

– Det håller vi får oss själva än så länge. Vi jobbar på och så släpper vi bomberna sen, skrattar Peter Magnusson. Vi kan inte slå oss till ro förrän frimånaden är över. Målsättningen är att få in några nya spelare och bredda truppen.

Hur tror du att årets trupp skulle klara sig i division fem?

– Det är svårt att säga, men jag tror att den skulle vara tillräckligt bra för en mittenplacering i alla fall. Grunden har vi och sen behöver vi ha stabilitet och kontinuitet. Det får vi med rutin så tiden talar för oss, säger Peter Magnusson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt