Annons:

JUST NU: LINDGREN LÄMNAR VIMMERBY IF

David Lindgren väljer att kliva av sitt uppdrag som tränare för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: LINDGREN LÄMNAR VIMMERBY IF

David Lindgren väljer att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för Vimmerby IF. Han meddelade spelarna sitt beslut under onsdagskvällen.
– Det har varit ett tufft beslut att ta men jag tror att det kan vara det bästa för föreningen, säger Lindgren till Dagens Vimmerby.

Annons:

Vimmerby IF gjorde en stark säsong, kämpade i toppen av division 3 och missade till slut uppflyttning till division 2. 

Efter säsongen har det varit tyst från föreningen, i alla fall fram till nu. 

På onsdagskvällen berättade tränaren David Lindgren för spelartruppen att han väljer att lämna sitt tränaruppdrag efter ett och ett halvt år på den positionen. 

– Ja, jag lämnade beskedet att jag valt att ta ett kliv tillbaka i kväll. Det har så klart varit jättesvårt då det har varit en otroligt rolig säsong. Mitt beslut har inte så mycket med det fotbollsmässiga att göra, jag känner att det har varit svårt för mig att göra mitt bästa hela tiden. Ibland har det varit svårt att räcka till överallt. Mitt viktigaste uppdrag är att vara pappa också och familjen har stöttat mig till 100 procent, säger David Lindgren. 

Får jaga ny tränare

Han har funderat över sin framtid under lång tid och i helgen meddelade han föreningen att han kliver av. 

– Mitt beslut har dragit ut på tiden. Det har varit mycket känslosamma samtal under den senaste tiden då det har varit ett svårt beslut att ta. Jag har vänt ut och in på mig själv, nu känns det mest tomt. Det är kanske bäst för föreningen att se till att rekrytera en ny huvudansvarig för herrtruppen och hitta en starkare organisation, säger han. 

Nu får Vimmerby IF ge sig ut på tränarjakt och på spelarsidan har det varit tyst efter säsongens slut. 

– Nu är målet att rekrytera en stark ledare utifrån som delar truppens fotbollsambition. ”Bragge” (Stefan Bragsjö) har bäst koll på hur det arbetet går. Jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Lindgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt