Annons:

TROTJÄNAREN KAN LÄMNA VIF – PROVTRÄNAR MED LOKAL KLUBB

Rickard Thuresson har spelat i Vimmerby IF sedan 2003. Nu kan han vara på väg bort från klubben. Foto: Simon Henriksson

TROTJÄNAREN KAN LÄMNA VIF – PROVTRÄNAR MED LOKAL KLUBB

I över ett decennium har Rickard Thuresson varit Vimmerby IF:s draglok och främsta målskytt. Nu är hans framtid osäker. På tisdag nästa vecka provtränar han med IFK Tuna tillsammans med tre andra VIF-spelare.
– Jag stänger väl inga dörrar för någon klubb just nu, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

IFK Tuna kan vara på väg att ro en mycket överraskande värvning i hamn. Det kan DV avslöja i kväll. Nästa vecka tränar Vimmerby IF:s anfallsess Rickard Thuresson med klubben.

– Just nu är jag kontraktslös och har alla möjligheter att testa på med andra klubbar. ”Tobbe” (Tobias Ekström) från IFK Tuna ringde för ett tag sen för att kolla läget och berättade lite om nästa år. Det lät faktiskt väldigt intressant. Vi bestämde att jag ska träna med dem om ett par dagar och sen får vi se, säger Thuresson.

 "Stänger väl inga dörrar"

Thuresson tog en plats i Vimmerby IF:s A-lag 2003 och har varit klubben trogen under hela karriären. Han var en mycket stor del i klubbens resa från division fem till division två – och har vunnit den interna skytteligan under i stort sett alla år.

Nu är hans framtid i klubben alltså högst osäker.

– VIF har nog fullt upp med att hitta en tränare, jag vet att deras prio ligger där. Men jag stänger väl inga dörrar för någon klubb just nu.

Hur känner du inför att spela för en annan klubb än VIF?

– Jag har ärligt talat aldrig funderat i dessa banor tidigare, så jag vet inte.

 "Rutinerad och kraftfull"

Tobias Ekström säger såhär om Thuresson:

– I Thuresson skulle vi få in en rutinerad och kraftfull forward. Det vore kul om vi kunde få in den spetsen och jag tror inte att Rickard vill kliva längre ned än division fyra om han nu lämnar Vimmerby.

Även Karl-Viktor Söderquist, Jonathan Fält Öhr och Victor Gustavsson, som alla tillhörde VIF förra året, är intressanta för Tuna.

– Det är väldigt lojala lagspelare som man alltid vet vad man får ut av. De har en hög lägstanivå och sätter laget främst. De ska komma och känna på det och känns det bra för dem så tar vi det därifrån.

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Vi är ganska nöjda med truppen som vi har. Vi behöver inte värva nio-tio spelare, men vore kul om vi kunde lyckas spetsa till det.

 Han tränar med Gullringen

Tuna har inte fått några negativa signaler från någon spelare i årets trupp.

– Däremot har Jonatan Carlsson provtränat med Gullringen, men vi hoppas att han vill vara kvar.

Hur ser det ut på tränarfronten?

– Vi har inget klart där, varken ”Spätta” (Peter Hellenstierna) eller ”Mulla” (Michael Milton) har stängt dörrarna helt, men ”Spätta” har sagt att han inte har tid för ett huvudansvar.

Vill ni ha kvar dem i någon form?

– Ja, det är inte omöjligt om de själva vill det. Vi har lagt ut lite krokar, men jag vill inte droppa några namn.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt