Annons:

Zivic om uppdraget i VIF: ”Väldigt hedrad att få den här chansen”

I går kväll stod det klart att Dragan Zivic blir heltidsanställd av Vimmerby IF. Han kommer bland annat att ha huvudansvaret för klubbens herrlag i division tre.
– Jag är väldigt hedrad att få den här chansen i en så seriös och bred förening som Vimmerby IF, säger Dragan Zivic.

Annons:

Redan inför säsongen 2018 var Linköpingsboende Dragan Zivic på väg till Vimmerby IF, då som tränare för klubbens damlag. Han presenterades som klar till 99,9 procent, men valde att hoppa av efter bara någon vecka.

– Jag bollade fram och tillbaka då, men fick inte ihop det. Att jobba som idrottslärare i Linköping och träna Vimmerby, samtidigt som vi hade en grabb på ett år hemma, det funkade inte rent praktiskt även om jag hade viljan och ambitionen, säger Dragan Zivic.

Övergripande ansvar

Ungefär tio månader senare är Zivic klar för Vimmerby IF, men i en annan roll. Han kommer att heltidsanställas från årsskiftet och blir bland annat huvudtränare för klubbens herrlag.

– Klubben hörde av sig och erbjöd en heltidstjänst som innebär att jag kommer ta en del övergripande ansvar. Det handlar då bland annat om att driva herrverksamheten. Jag ska också koordinera övriga ledare som jobbar i U-lag och vara lite instruktör och coacha fram dem samt även bidra med tips och råd till damlaget. Sen ska jag också jobba med de sociala projekt som föreningen arbetar med. Jag kommer att ha fullt upp, men det känns bra, jag gillar att vara sysselsatt och är en person som gillar utmaningar.

Professionell inställning

Dragan Zivic har tidigare varit ungdomstränare i Malmslätts AIK och i år hade han ansvar för Åtvidabergs FF:s U17-lag.

– Det här blir det första senioruppdraget där jag har ett huvudansvar. Det känns väldigt spännande.

Under sin spelarkarriär spelade Dragan Zivic en säsong i Gullringens GoIF. Där spelade han bland annat med Ted Åström Åberg och Markus Ahl, som båda ingick i Vimmerbys trupp den gångna säsongen.

– Lyckas vi behålla laget och kanske kan få in några spelare ytterligare så tycker jag att det ser jättebra ut, säger Dragan Zivic.

Vad vill du spela för typ av fotboll?

– Det vill jag vänta med att bestämma. Först och främst vill jag träffa spelarna och få dem inkluderade i det beslutet. Det ska vara något som spelarna känner sig trygga i samtidigt som vi ska kunna vara flexibla och anpassa oss. Jag tror inte att det blir några radikala förändringar utan först och främst handlar det om att ha en professionell inställning till träningar och matcher.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt