Annons:

Vinst och förlust för VIF – Ericsson tror på Smålandsfinal:

Nathalie Johanssons Vimmerby fick en hyfsad start på futsal-SM i Södra Vi sporthall. Foto: Ossian Mathiasson

Vinst och förlust för VIF – Ericsson tror på Smålandsfinal: "Vi ska gå vidare"

En knapp uddamålsförlust och en rejäl storseger.
Det är Vimmerby IF A:s facit efter första halvan av gruppspelet i damernas futsal DM.
– Det handlar om att komma etta eller tvåa för att gå till Smålandsfinalen och det ska ordna sig nästa helg, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Under dagen drog VIF:s a-lag på damsidan igång sitt DM-spel i Södra Vi sporthall. Förra helgen var det den västra gruppen som spelade och nu var det den östra gruppen. 

Direkt i första matchen ställdes Vimmerby mot förra årets Smålandsfinalsmotståndare Färjestadens GoIF, som visade att de är spelskickligt lag och tvingade Vimmerby att spela defensivt. 

– Vi är vana vid att de brukar ha mycket boll men skillnaden jämfört med tidigare matcher var att vi hade fler målchanser. Vi hade ribbskott, boll på mållinjen, flera tre mot ett-lägen och deras målvakt (Josefine Lönn) gjorde flera kvalificerade räddningar. Det var en sur 0–1-förlust, säger Håkan Ericsson. 

Två mål av Johansson

Matchens enda mål kom efter drygt 14 minuter i första halvlek och det blev ingen bra start på DM-spelet. 
I andra matchen mot division 2-nykomlingen Hultsjö var det inget snack. Vimmerby vann med förkrossande 7–0. 

– Jag kan inte säga så mycket om den matchen, det var klasskillnad. De hade en duktig målvakt och hade inte hon stått så kunde vi ha vunnit med 12–0. Det var en enkel dag på jobbet, säger Ericsson.

Nathalie Johansson blev tvåmålsskytt mot Hultsjö och övriga mål gjordes av Hanna Ericsson, Moa Thorstensson, Nathalie Milton och Alicia Strand. 

Den andra halvan av gruppspelet avgörs i Vrigstad nästa helg och då ska det avgöras vilka två lag som kommer få spela Smålandsfinalen tillsammans med ettan och tvåan från den västra gruppen. 

– Då möter vi Emmaboda och Vrigstad och våra chanser är goda. Vi ska gå vidare, annars är det ett stort misslyckande. Emmaboda är lite farliga medan Vrigstad inte alls är bra.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt