Annons:

Klassvärvning av DSK – ”Blir en stor trygghet för oss”

Daniel Gustafsson, här i bar överkropp, är klar för spel med Djursdala SK kommande säsong.

Klassvärvning av DSK – ”Blir en stor trygghet för oss”

Djursdala SK presenterade precis en mycket bra förstärkning inför kommande säsong i division fem. Det handlar om Daniel ”Bränna” Gustafsson, som lånas in från Vimmerby IF.
– Det är en stabil spelare som kommer att höja alla i vårt lag. Det blir en stor trygghet för oss. Det är ett mycket bra nyförvärv, säger Fredrik Milton, sportsligt ansvarig i DSK.

Annons:

Daniel Gustafsson är fostrad i Gullringens GoIF och var under flera säsonger en av lagets bästa spelare innan han lämnade för just Djursdala SK inför 2013.

”Bränna” var sedan en mycket viktig kugge när DSK spelade hem division fem. Men redan efter en säsong gick flyttlasset till Vimmerby IF för spel i division två.

”En bra lösning”

Han har spelat i VIF ända sedan dess, även om det bara blev en match i trean säsongen 2018. Nu har DSK, VIF och "Bränna" kommit överens om att han spelar i Djursdala nästa säsong.

– Vi vill ha kvar honom i Vimmerby, men det är en bra lösning att han blir utlånad och kan komma igång och spela fotboll igen i Djursdala. Han är tillgänglig för oss i värsta fall, säger Vimmerbys sportchef Johan Carlsson i ett pressmeddelande från Djursdala SK.

Daniel Gustafsson kommenterar beslutet så här:

– Det är egentligen för att komma igång igen och då vill jag inte spela på så hög nivå. Det är osäkert hur mycket jag kan vara med, så DSK får väl se mig som en bonus. Det ska bli kul att komma igång på en lite lägre nivå och DSK är en bra klubb och femman är en lagom nivå. 

Uppgörelsen innebär att VIF kan plocka tillbaka Daniel Gustafsson om klubben får behov av det under kommande säsong.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt