VIF ÄR BÄST I KOMMUNEN – MÅLVAKTEN BRILJERADE

Vimmerby IF vann 2019 års upplaga av KM i futsal. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF är kommunens bästa lag i futsal. Stor hjälte i dagens triumf blev målvakten Gustaf Johansson som briljerade med mängder av kanonräddningar i både semin och finalen.

Vimmerby vann prestigekampen mot Gullringen med 1–0 sedan Niklas Gunnarsson turligt gjort matchens enda mål på frispark. Skottet styrdes in av försvarare. Finalen var tillknäppt och hettade aldrig riktigt till.

Gullringen försökte, men hade svårt att skapa chanser. De lägen som väl dök upp brändes – eller så stod Gustaf Johansson i vägen.

Med drygt två minuter kvar avgjorde Vimmerby matchen. Ludvig Strömbom fick öppet mål efter ett magiskt förarbete av Simon Larsson.

I sista minuten gjorde Niklas Gunnarsson även 3–0. Mer om matchen och hela KM kommer på sajten under kvällen.