Annons:

Zivics drömstart i VIF: ”Vi vill avancera”

Vimmerby IF kan titulera sig som kommunmästare i futsal. Foto: Linus Johansson

Zivics drömstart i VIF: ”Vi vill avancera”

Dragan Zivics blev vinnare direkt i VIF-dressen. Hans lag gick igenom KM obesegrat och vann mycket välförtjänt.
– Nu känner jag killarna betydligt bättre än tidigare, säger den nye tränaren.

Annons:

Nästa vecka börjar Dragan Zivic sin heltidsanställning som herrtränare i Vimmerby IF på allvar. Smygstarten kunde knappast ha blivit bättre. VIF vann KM lika klart som rättvist. Det blev vinst i alla tre matcher i gruppen och VIF plockade sedan både Tuna och Gullringen i finalspelet.

Finalen mot Gullringen hade Vimmerby kontroll på efter Niklas Gunnarssons turliga 1–0-mål.

– Jag är otroligt nöjd med killarnas inställning och hur de satte grunderna i försvarsspelet, vi fick fina anfall på grund av det och gjorde fina mål. Att vinna turneringen utan förlust är starkt och killarna håller en professionell nivå rakt igenom.

Någon spelare som imponerade på dig?

– Jag har fått bekräftelse på vissa spelare, men vill inte lyfta fram någon just nu. Vi har både yngre spelare med bra talang och äldre som kan lugna ned spelet. Jag är glad att jag kan starta uppgiften med en så lyckad turnering, det känns som att grabbarna förstår fotbollsspråket som jag pratar och vi kommer ha en bra säsong.

"Ska göra allt jag kan"

På måndag drar Vimmerby igång försäsongen.

– Vi kommer träna fyra gånger per vecka och spela sju träningsmatcher. Det är första gången sedan jag kom till Sverige 2007 som jag får jobba som fotbollsproffs igen, men den här gången som tränare. Jag är jätteglad för den chansen och ska göra allt jag kan för att lyfta klubbens seniorverksamhet till en annan nivå. Det finns ambitioner om att utvecklas vidare och att avancera i seriesystemet. Kommer möjligheten så vill vi göra det. 

Vimmerbys klart bästa spelare under dagen var målvakten Gustaf Johansson. Även Simon Larsson och Niklas Gunnarsson imponerade.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt