Annons:

Gullringen föll i finalen – åkte på två skador

Kevin Gaines vann skytteligan i cupen i Linköping.

Gullringen föll i finalen – åkte på två skador

Gullringens GoIF stod för en imponerande prestation i Håkan Sandbergs Minnescup. Finalen slutade med förlust 2-0 mot Mjölby AI.
– Nu känns det surt när vi var så nära, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Det var en tuff grupp med division ett-laget Linköpings City och division tre-laget Skärblacka för Gullringens GoIF. Fyra poäng, med en meriterande seger mot City i öppningsmatchen, tog Gullringen vidare som tabelletta i gruppen.

– Vi gör det jävligt bra där och vinner gruppen, och tar oss direkt till kvartsfinal. Det var en tuff grupp så var starkt. City hade ändå med sex a-lagsspelare och jag tycker att vi vinner matchen välförtjänt, säger Daniel Ohlsson.

I kvartsfinalen fick Gullringen ta revansch på Tranås FF för fjolårssäsongen.

– Skönt att tvåla till dem var det. Vi hade bra ork där och bra energi som flödade i kroppen. Vi har inget att skämmas för det.

"Tuff match"

I semifinalen slog Gullringen ut Östria Lambohov med 3-2 efter en spännande avslutning.

– Det var en tuff match mot gamla, avdankade spelare. Men jag tycker att vi vinner den välförtjänt också.

Gullringen fick nästan ingen vila inför finalen – och laget såg tröttkört ut.

– Det blev tätt inpå och vi var rätt trötta. De kunde återhämta sig och slappna av på ett annat sätt.

Mjölby vann med 2-0 – men Gullringen saknade inte bra chanser. Anton Palmér träffade ribban vid ställningen 1-0. Mot slutet blev Erik Lindblad utvisad.

– Vi har inte marginalerna med oss där. Hade vi fått in 1-1 vid Antons läge där hade vi kanske fått lite positiv energi. Nu var vi lite energilös. Utvisningen är en tråkig situation, deras spelare gör det bra och sedan måste vi gå framåt. 

"Känns surt"

Att Mjölby var värda segern tyckte dock Ohlsson.

– Nu känns det surt, går man så långt vill man vinna, men vi förlorar mot ett bättre läg. De var bättre än oss, men vi gjorde det jävligt starkt. Det var en bra laginsats. Innan var det ingen som trodde på final, så det var jäkligt starkt gjort.

Både Jonatan Carlson och Dennis Isaksson drabbades av skador under cupen.

– "Jonte" värmde upp mot Östria, men fick ont i hälsenan. Han kunde ha spelat, men det kändes onödigt för en skitturnering. Det var mest en säkerhetsåtgärd, säger Daniel Ohlsson och fortsätter:

– Det var en axel mot axel-situation och Dennis fick ha mitella efter det. Det blev tufft att vi fick några skador. De hade full trupp, så de kunde snurra lite mer.

Kevin Gaines blev hela turneringens skyttekung med åtta fullträffar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt