Annons:

DSK förstärker truppen – tränaren hoppas på spel:

Djursdala SK förstärker truppen med Christoffer Swahn. Foto: Jakob Karlsson

DSK förstärker truppen – tränaren hoppas på spel: "Kroppen håller"

Djursdala SK har gjort klart med en ny spelare i form av den tidigare innebandyspelaren Christoffer Swahn.
– Han är snabb och ettrig och skrev på nyligen, säger tränaren Patrik Nilsson.

Annons:

Djursdala har inlett 2019 med flera svaga insatser i både kommunmästerskapet i futsal och Håkan Sandbergs Minnescup i Linköping. 

Det finns dock all anledning att tro på en lyckad säsong då de har plockat in klasspelaren Daniel ”Bränna" Gustafsson och lyckats behålla Johan Hermansson Liström och Jonathan Gustafsson, som lånades ut från Gullringens GoIF till division 5-föreningen under hösten. 

Värvar tidigare VIBK-spelare

Nästa spelare på nyförvärvskontot är 27-årige Christoffer Swahn. För de flesta förknippas han i första hand som innebandyspelare då han spelade med Vimmerby IBK fram till säsongen 2010/2011. 

– Det är Andreas Gunnarsson (spelare i DSK) som har lockat med honom då de har pratat om det flera gånger. Nu passade det bra. Det är ett välkommet tillskott. Det är en bra kille som har tränat med oss i några veckor, säger tränaren Patrik Nilsson. 

Enligt uppgifter kan det vara det vara flera spelare på väg in i truppen men Patrik Nilsson säger att inget är klar. 

– Vi är ganska nöjda med det vi har och tillfreds med truppen om alla kommer och ställer upp. Det kanske kommer någon eftersläntrare men det är inget som vi jobbar aktivt med. Vi har fått in spelare på positionerna som vi behövde stärka upp. 

Hoppas på Green

VIBK-spelaren Jonatan Green är en spelare som Nilsson gärna vill ha med under årets säsong. 

– Vi vet inte hur det blir med honom. Vi hoppas att han kan göra några träningar och spela med oss när innebandyn är över. Om han tränar så är det ett bra tillskott. 

Nilsson leder DSK tillsammans med Torbjörn Allvin och tanken är att Nilsson, med ett förflutet i Gullringen, Rumskulla och Södra Vi, ska spela så mycket det går. 

– Jag har sagt att jag ställer upp som spelare i år och ska träna ganska mycket. Kroppen håller än så länge och jag känner mig i god form. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt