Annons:

Bländande spel av Tuna i premiären - vann med 5-0

Anton Carlson gjorde hattrick när IFK Tuna vann med 5-0.

Bländande spel av Tuna i premiären - vann med 5-0

IFK Tuna fick en strålande start på säsongen. Borta mot Stensjön tog laget en imponerande 5-0-triumf - och Anton Carlsson gjorde hattrick. – En klockren match rakt igenom, säger Tuna-tränaren Michael Milton.

Annons:

Innan matchen varnade Michael Milton för Stensjön. En varning som kanske inte var så befogad. Eller så fick den IFK Tuna att tända till lite extra.

Redan efter tre minuter gjorde Martin Carlsson 1-0 för bortalaget. I paus hade den ledningen drygats ut till 4-0 via två mål av Anton Carlsson och ett mål av Simon Lennartsson.

– Vi var riktigt bra i första, det var nog den bästa halvleken för året så här långt. Framförallt är jag nöjd med vårt omställningsspel. Stensjön försökte rulla boll på en blöt och ojämn plan och det straffade vi dem rejält för, säger Michael Milton.

Hattrick av Anton

I den andra halvleken lyckades inte IFK Tuna prestera ett lika bra spel, men insatsen var ändå fullt godkänd.

– De fick lite mer att säga till om i andra. Men trots det så skapade vi fler målchanser än vad de gjorde. Att vi gick ned oss lite berodde nog på att vi ledde med 4-0 och inte behövde springa ihjäl oss.

Tuna fick sedan avsluta matchen med sitt femte och Anton Carlssons tredje mål för dagen i den 85:e minuten.

– En perfekt start för oss. Det är alltid skönt att börja med en seger och att hålla nollan, säger Michael Milton.

Hela laget fick beröm för insatsen, men Milton framhöll Magnus Pettersson, Ted Åström Åberg, Martin Carlsson och Anton Carlsson lite extra.

På fredag spelar IFK Tuna hemmapremiär mot IFK Västervik.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt