Annons:

Obesegrat konstgräslag väntar FBSK:

Emma Wessman och Matilda Brogie missar matchen för FBSK.

Obesegrat konstgräslag väntar FBSK: "Har allt att vinna"

Frödinge/Brantestads SK kommer från en moralstärkande trepoängare. Det kan behövas när serietvåan – och obesegrade – BK Kenty väntar på bortaplan.
– Vi åker dit med allt att vinna, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Efter en lång period utan poäng skrällde Frödinge/Brantestads SK förra helgen och besegrade Borens IK med 2-0. Seger gav luft åt FBSK som nu på allvar kan börja jaga säker mark igen. 

Nu väntar dock serietvåan BK Kenty på bortaplan. Linköpingslaget har ännu inte förlorat den här säsongen.

– Det är klart att det är en tuff uppgift som väntar, men vi ska åka dit och göra vad vi kan. Det här är en match där vi har allt att vinna och det ska bli kul, säger FBSK:s tränare Robin Blomberg.

Han tycker att hans lag är bättre mot spelande lag.

– När vi mötte dem hemma skapade de inte så mycket, men gjorde fyra mål på fasta situationer. Av det har vi lärt oss en läxa. De spelar på konstgräs, men vi har gjort det bra på konstgräs också. Det blir en utmaning.

Saknar viktiga kuggar

FBSK kommer ligga ganska lågt och vänta på rätt tillfälle att gå framåt.

– Vi får inte kliva för högt på dem, utan vi kommer ligga lågt. Vi är förberedda på att de har mycket boll, men måste också våga när tillfälle ges. Vi måste ha tålamod i försvarsspelet. Ju längre det går av matchen och det är mållöst, så det är viktigt att vi är med från start. 

Segern senast blev dock något dyrköpt. Matilda Brogie spelar inte till följd av en spricka i revbenet. Det är också frågetecken för Sandra Edlund som har bekymmer med ett lår. Emma Wessman och Nathalie Strande är inte heller tillgängliga för spel.

– Hur laget kommer se ut är inte helt spikat än.

Louise Andersson ska emellertid vara helt redo för spel igen. Hon hoppade in senast och gjorde det viktiga 2-0-målet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt