Annons:

Glödhet Mohammed är redo att sänka Tuna i derbyt

Mohammed Ibrahim hoppas på nya mål när Storebro tar emot IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Glödhet Mohammed är redo att sänka Tuna i derbyt

IFK Tuna är förvarnat. Storebro IF:s Mohammed Ibrahim är glödhet inför fredagskvällens derby i division fyra. Fyra mål i senaste matchen mot Tjust talar sitt tydliga språk. – Det är derby, vi måste vinna den här matchen, säger Mohammed Ibrahim.

Annons:

För ungefär två och ett halvt år sedan kom Mohammed Ibrahim från krigets Syrien till Storebro. Därefter har flyttlasset gått till Vimmerby. Men 23-åringen är fortfarande kvar i Storebro IF och bildar, tillsammans med Jimmi Wickström, troligen det giftigaste anfallsparet i division fyra nordöstra.

– Det är lätt att spela med Jimmi. Han är duktig och vi förstår varandra bra, säger Mohammed Ibrahim när vi träffar honom i lägenheten på Storgatan.

”Spelar för att göra mål”

Storebro är nykomling i division fyra och har inlett med två raka segrar. Senast besegrades Tjust med 4-1 på bortaplan. Då gjorde Mohammed Ibrahim samtliga Storebros mål.

– Det var skönt. Jag spelar ju fotboll för att göra mål, säger anfallaren och skrattar lätt.

Har du gjort fyra mål i en och samma match tidigare?

– Inte i A-laget i Storebro i alla fall. Där har jag gjort två som mest. I B-laget har jag däremot gjort fem mål i samma match.

Har du satt upp någon personlig målsättning med säsongen?

– Jag har väl inte tänkt på det. Men jag gjorde 15 mål i A-laget förra året och vill gärna göra fler i år.

Vill högre upp

Med sin fart och känsla för mål borde Mohammed Ibrahim kunna bli intressant för klubbar lite högre upp i seriesystemet i framtiden. Det är också något som han själv hoppas på.

– Jag vill gå vidare och spela högre upp, kanske i division två eller division tre.

Har du pratat något med Vimmerby?

– Nej. Däremot bjöd ”JC” (Johan Carlsson, VIF-tränaren) in mig till en testmatch vid ett tillfälle och då gjorde jag faktiskt mål, säger Mohammed Ibrahim, som till vardags studerar vid folkhögskolan i Vimmerby.

En klubb som däremot har hört av sig är Gullringen.

– Jag pratade med dem för tre-fyra månader sedan och de ville att jag skulle komma dit och testa. Men elitfyran och division fyra känns ungefär som samma sak.

Prestigederby

I morgon kväll väntar ett prestigeladdat möte mellan Storebro och IFK Tuna i division fyra.

– Är det ett derby alltså? Då måste vi bara vinna. Vi mötte Tuna i en träningsmatch och de var duktiga, men vi ska ta den här matchen.

Hur slutar matchen?

– Vi vinner med 2-1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt