DUBBLA FÖRLORARE NÄR DERBYT SLUTADE OAVGJORT

Kevin Gaines blev målskytt i dagens derby mot IFK Tuna. Matchen slutade 1-1 – ett uselt resultat för båda lagen. Foto: Ossian Mathiasson

Skulle Gullringen eller Tuna haka på i toppstriden? Det blev inget av dem. Dagens derby slutade 1-1 och därmed är båda lagens chanser på uppflyttning i stort sett obefintliga.

På ett blåsigt Gullemon var det inledningsvis chansfattigt. Spelet präglades av kamp, vilja och fysiskt spel.
Matchens första målchans kom efter 25 minuter och den dunkade Kevin Gaines snyggt in till 1-0.

Kvitteringen kom fem minuter senare och blev omdiskuterad. Victor Gustavsson slog en frispark som letade sig in bakom Marcin Muszka. Efter domarna överlagt en stund godkändes målet, till hemmalagets protester.

Det var en tjafsig tillställning och första halvlek bjöd på fler varningar än målchanser.

Tuna åkte på utvisning

I andra var Gullringen snäppet bättre och tryckte på för ett ledningsmål. Chanser saknades inte och med tiotalet minuter kvar drog Tunas Ted Åström Åberg på sig sitt andra gula kort i en misstänkt straffsituation där domaren dömde frispark. Närmare än så kom inte Gullringen, utan lagen delade på poängen efter 1-1.