Annons:

Balen ställer till det för VIF - tvingas kasta om rejält

Matilda Strömdahl är en av spelarna som missar VIF:s match mot Team Södermöre.

Balen ställer till det för VIF - tvingas kasta om rejält

Gymnasiebalen ställer till det rejält för Vimmerby IF. Fyra spelare missar lördagens hemmamatch mot Team Södermöre på grund av balen - och Malin Engström har tagit timeout. – Det är inte optimalt, men vi har många andra duktiga spelare, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

En poäng på de två inledande matcherna. Det är Vimmerby IF:s facit så här långt. I morgon, lördag, väntar ett svårspelat Team Södermöre hemma på Skobes Arena.

– I deras senaste match slog de Kalmar Södra med 8-1 så det verkar finnas både kvalité och målgörare i laget, konstaterar Daniel Ohlsson.

Viktigt för moralen

Kvalité och målgörare finns det även i Vimmerby IF, även om VIF inte har fått ut så mycket av det hittills.

– Jag är inte orolig och känner ingen press. Men det är självklart att vi vill ta en seger nu, det skulle vara viktigt för moralen. Det vi behöver få till är lite mer fokus och skärpa i det sista momentet.

VIF sitter dock inte i någon drömsits inför lördagens match. Malin Söderlund, Matilda Strömdahl, Julia Andersson och Moa Thorstensson missar matchen på grund av bal. Som om inte det vore nog så har dessutom nyckelspelaren Malin Engström tagit timeout från fotbollen.

– Visst är det avbräck och det kanske talar emot oss. Det är inte optimalt att byta ut så många spelare samtidigt. Men vi har många duktiga spelare som knackar på A-lagsdörren och jag är övertygad om att de som kommer in nu kommer att göra det lika bra som de som brukar spela, säger Daniel Ohlsson. 

”Extremt tråkigt”

När det gäller Malin Engströms timeout säger Daniel Ohlsson så här:

– Jag tycker att det är extremt tråkigt att hon inte känner att hon har den motivation och glädje som behövs. Vi kommer inte att pressa henne i det här. Vi har sagt att vi tar en vecka nu först och främst och så får vi se vad Malin känner efter det. Jag kan bara hoppas på det bästa.

Fakta

VIF-laget mot Team Södermöre:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Alice Juneskog, Hilda Ingvarsson, Nathalie Milton, Amanda Lundberg.

Mittfält: Emilia Nilsson, Alicia Strand, Laura Nilsson, Maria Anspach

Anfall: Nathalie Johansson, Anna Karlsson

Bänk: Alice Fröjd, Greta Koponen och ytterligare en spelare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt