VIF gjorde jobbet – vidare i cupen

Rickard Thuresson gjorde två mål när Vimmerby IF tog sig vidare i cupen. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF är klart för åttondelsfinal i Hyundai Cup. Detta efter att ha besegrat division fem-laget Höreda GoIF med 4-0 på bortaplan. - Vi visade en bra inställning genom hela matchen, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Vimmerby IF grundlade segern i cupmatchen mot Höreda redan i den första halvleken. Det första målet kom efter en kvarts spel sedan Jimmy Svensson slagit ett inspel och bollen tagit en hemmaförsvarare och letat sig in i mål.

Rickard Thuresson fyllde sedan på med 2-0 och Alexander Jonsson gjorde 3-0 innan paus.

– Det var två snygga mål. Jag är nöjd med hur vi genomförde den första halvleken. Inställningen var bra, vi hade bra bolltempo och kom till mycket inspel från kanterna, säger Johan Carlsson.

”Thure” blev tvåmålsskytt I den andra halvleken gick VIF ned sig litegrann, men det var förstås aldrig någon fara på taket. Rickard Thuresson passade också på att göra sitt andra mål för kvällen fram till 4-0.

– Överlag gjorde vi en bra insats och hela laget ska ha beröm för inställningen, säger Johan Carlsson.

Bäst i bortalaget var Jimmy Svensson och Ludvig Lundqvist.