Annons:

Korsbandet är av - nu kan fotbollskarriären vara över

Främre korsbandet i högerknät är av och nu talar det mesta för att Mats Andersson har gjort sin sista fotbollsmatch. Foto: Linus Johansson

Korsbandet är av - nu kan fotbollskarriären vara över

En efter en har Storebro IF:s nyckelspelare skadat sig. För 37-årige Mats Andersson är knäskadan så allvarlig att han troligen har gjort sin sista fotbollsmatch. – Som jag känner nu blir det nog ingen mer fotboll för mig, säger Mats Andersson.

Annons:

Det var i derbyt mot IFK Tuna för några veckor sedan som Mats Andersson skadade sitt högra knä. Nu har han fått domen. Skadan är så allvarlig att fotbollskarriären troligen är över.

– Jag gjorde en laparoskopi (titthålsoperation) i tisdags och det främre korsbandet i högerknät är av, säger Mats Andersson.

”Satte mig på det”

Det återstod bara fem minuter av derbymatchen mot IFK Tuna när skadan uppstod.

– Jag halkade till och när jag fick fäste igen vred jag knät på något sätt och satte mig på det, berättar Mats Andersson.

Vad händer nu?

– Det var en bra fråga. Först och främst väntar jag på remiss från en sjukgymnast. Jag antar att jag ska träna upp musklerna i knät. Sen antar jag att jag får ta ställning till om jag vill göra en operation eller inte.

Ångrar sig inte

Det mest troliga nu är att både säsongen och karriären är över för Mats Andersson.

– Just nu känner jag att det inte blir någon mer fotboll för mig. Hade jag varit yngre hade det varit en sak, men nu får det nog vara slut för min del. Det är bättre att låta det vara nu.

Andersson hade tänkt att lägga av inför den här säsongen, men bestämde sig i ett sent skede för att fortsätta spela.

Ångrar du det beslutet nu?

– Det kan jag inte göra. Jag tycker att fotboll är så roligt så jag ville inte sluta, säger Mats Andersson.

Ny knäskada

För Storebro väntar hemmamatch mot Fågelfors i morgon. Storebro har haft det riktigt tungt på slutet, både med skador och när det gäller att plocka poäng.

Till matchen mot Fågelfors återkommer Jan Gunnarsson och Jonas Fors, som båda var avstängda senast. Dessutom är Jimi Thörn tillbaka efter en vadskada och Daniel Axelsson gör comeback efter att ha varit borta på grund av en fotskada sedan försäsongen.

Men allt är, som vanligt för Storebro den här säsongen, inte positivt. Utöver Mats Andersson är Johan Carlsson som bekant långtidsskadad. Den här gången får laget också klara sig utan viktiga duon Mohammed Ibrahim (känningar i ett knä) och Jonatan Carlson. Frågetecken finns också för Robin Flöisbon.

– Vi får försöka gröta ihop det så mycket som möjligt och göra det svårt för dem. Sedan får vi hoppas på att Jimmi (Wickström) gör något magiskt där framme, säger Jan Gunnarsson, som är tillbaka i backlinjen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt