Annons:

Målvaktskaos i IFK Tuna inför kvällens derby

Mikael Karlsson är skadad och missar matchen mot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Målvaktskaos i IFK Tuna inför kvällens derby

Derby hemma mot fullpoängaren Hultsfreds FK i kväll. Då upplever IFK Tuna ett sällan skådat målvaktskaos. Det kan sluta med att knäskadade Henrik Milton tar plats mellan stolparna. – Vi håller den posten öppen, säger Tuna-tränaren Michael Milton.

Annons:

Mikael Karlsson har varit IFK Tunas självklara förstamålvakt i många år. Han kommer inte till spel i toppmatchen mot Hultsfred i kväll.

– Han drog en baksida i en B-lagsmatch i söndags, berättar Michael Milton.

Kan spela - med knäskada

Tur i oturen då att Tuna har förre Vimmerbymålvakten Lars Gustavsson i truppen, tänker ni säkert nu. Gustavsson har förvisso sadlat om till utespelare, men skulle förstås vara en säker utpost för de blåvita. Men nej.

– ”Lasse” ska bort på fredag kväll. Vi har en liten gnutta hopp att det ska lösa sig, men det blir nog inte så.

Henrik Milton då? Han sadlade i och för sig om till utespelare för en tid sedan, men är definitivt ett bra alternativ för Tuna. Ja, om det inte vore för att han har en spricka i ett knä och ska vila till sommaruppehållet, förstås. Här kan det ändå finnas en öppning:

– ”Henke” har stått på träningarna i tisdags och torsdags utan att känna av skadan. Han skulle kanske kunna stå. Hittills har han inte fått någon reaktion på knät, men vi vet ju inte vad som händer fram till matchstart.

Gör comeback

Ytterligare ett målvaktsalternativ finns i Johan Carlsson, ännu en spelare som tidigare har sadlat om från målvakt till utespelare.

– ”JC” har inte stått i mål på ett par år, men han var målvakt på torsdagskvällens träning, säger Michael Milton.

Med andra ord: någon i trion Lars Gustavsson, Henrik Milton och Johan Carlsson lär vakta IFK Tunas mål mot Hultsfred.

I övrigt ser det bra ut i IFK. Samma trupp som i de senaste matcherna är tillgänglig och dessutom gör Victor Gustavsson comeback. Gustavsson är tillbaka efter en längre skadefrånvaro och börjar på bänken.

Har imponerat

För motståndet i kvällens match på Tunhamra står alltså serieledande Hultsfreds FK. HFK har vunnit alla sina sex matcher så här långt och har imponerande 25-6 i målskillnad. Tuna ligger trea i division fyra, men är sju poäng bakom toppduon Hultsfred och Åseda.

– Det blir en tuff match. Hultsfred verkar stabila i år, både offensivt och defensivt. De har gått som tåget och blir en hård nöt att knäcka, konstaterar Michael Milton.

HFK är ett erkänt fysiskt starkt lag, men här finns också en hel del teknisk skicklighet. Inte minst då i förre Vimmerbyspelaren Sebasthian Svensson.

– Vi måste försöka att inte hamna i samma spel som dem. Ska vi kunna vinna den här matchen krävs det att vi spelar med fart. Börjar vi spela fysiskt mot Hultsfred vet vi att vi oftast förlorar.

Hur viktig är den här matchen?

– Tuna vill slå Hultsfred sju dagar i veckan och jag skulle tro att det är samma sak för dem. Det hörs på grabbarna att den här matchen är något extra, säger Michael Milton.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt