Södra Vi tog första derbysegern sedan 2003

Ricky Gustafsson gjorde mål när Södra Vi besegrade Djursdala. Foto: Linus Johansson

Senast Södra Vi IF vann en seriematch mot Djursdala var 2003. I kväll var det dags igen. SVIF vann ed 3-1 på Dalavallen. – Den här segern betyder jättemycket för oss, säger Södra Vi:s assisterande tränare Emil Eklund.

Södra Vi grundlade segern redan i den första halvleken, där man var det klart bättre laget. Gästerna lyckades också göra två mål under de första 45 minuterna, genom Sonny Eriksson och Ricky Gustafsson.

Vi spelade rätt bra fotboll i den första halvleken och Djursdala tillät oss att ha mycket boll. Jag tycker att 2-0 var i underkant, säger Emil Eklund.

– Jag skulle inte säga att vi var dåliga, men vi kom inte riktigt till i den första halvleken. Där hade Södra vi ett övertag, konstaterade DSK-ledaren Göran Svensson.

Mycket publik

De cirka 300 åskådarna på Dalavallen fick sedan se Södra Vi utöka till 3-0 i den andra halvleken genom Robin Hammar. Djursdalas reducering till 3-1 kom i matchminut 72 efter att Simon Henriksson blivit neddragen och Patrik Larsson gjort mål på den efterföljande straffen.

Vi hade bud på flera mål, men tyvärr hade vi redan släppt i väg dem för långt. Sista kvarten hade vi ett rejält tryck. Sett till hela matchen tycker jag att vi gjorde en godkänd insats, säger Göran Svensson.

Hade kontroll

Emil Eklund var förstås belåten:

Det var riktigt bra och jag tycker att vi egentligen hade kontroll hela tiden. I andra jämnade Djursdala ut spelet, men jag tycker att vi skapade fler heta chanser, säger Emil Eklund.