Annons:

Anfallaren saknas i Vimmerbys derbymatch

Anna Karlsson är fotskadad och missar derbyt mot Västervik. Foto: Linus Johansson

Anfallaren saknas i Vimmerbys derbymatch

I kväll spelar Vimmerby IF derby borta mot Västerviks FF. VIF tvingas klara sig utan fotskadade anfallaren Anna Karlsson. – Det är inte värt att chansa. Vi får ta en vecka i taget när det gäller Anna, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Topptippade Vimmerbys säsong har verkligen varit upp och ned så här långt. Två vinster, två förluster, två oavgjorda och en sjätteplats i division två-tabellen är facit så här långt. VIF har åtta poäng upp till serieledande Glömminge.

Är det sämre än vad du hade tänkt dig?

– Självklart är det så. Spelmässigt har vi varit bättre än många av lagen, men vi har ändå tappat flera av matcherna, konstaterar Daniel Ohlsson. 

Kommer från en seger

I kväll väntar derby borta mot Västerviks FF. Ett VFF som ligger på placering bakom Vimmerby och som besegrade Emmaboda med 5-3 senast. Sett till förhandstipsen är det VIF som får gå in i matchen som favorit.

– Vår senaste match mot Madesjö bevisar att det inte går att underskatta något lag. Det är alltid intressant och lite speciellt med derbyn. Västervik kan gå över lik för att vinna mot oss. Det gäller att vi går in och spelar så bra som jag vet att vi kan spela. Gör vi det är jag övertygad om att vi vinner.

Näst sista matchen

Vimmerby har faktiskt bara två matcher kvar innan sommarvilan. Förutom matchen mot Västervik handlar det om Kalmar Södra hemma den 19 juni.

Hur viktig är matchen mot Västervik?

– Den är definitivt viktig. Vi måste vinna om vi vill vara med högt upp i tabellen och även för att hålla oss på säker mark i tabellen, säger Daniel Ohlsson.

Senast mot Madesjö saknade VIF många spelare. Mot Västervik är det ”bara” duktiga anfallaren Anna Karlsson som inte är i speldugligt skick på grund av en fotskada.

Fakta

VIF:s lag i kväll:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Moa Torstensson, Nathalie Milton, Hilda Ingvarsson, Amanda Lundberg.

Mittfält: Maria Anspach, Malin Söderlund, Alicia Strand, Matilda Strömdahl.

Anfall: Nathalie Johansson, Alice Fröjd.

Bänk: Alice Juneskog, Greta Koponen och Malin Engström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt