Annons:

SIF-kaptenen: ”Vi viker ned oss”

Storebros tränare Per Bäckman var mycket besviken över sitt lags insats i kväll. Foto: Jakob Karlsson

SIF-kaptenen: ”Vi viker ned oss”

1-6 i derbyt hemma mot Hultsfreds FK. Inte så konstigt att besvikelsen var stor i hemmalaget. – Vi förlorar alldeles för mycket andrabollar, säger hemmakaptenen Erik Pettersson.

Annons:

Efter en skapligt jämn första halvlek förnedrade HFK Storebro IF efter paus i kvällens derby. Ett fysiskt starkt HFK gick ifrån och vann till slut med förkrossande 6–1.

– Vi hade en skaplig start, men sedan gör de 1-1 och det rullar på. Jag tycker att vi viker ned oss lite. De får väldigt enkla mål och vi står inte upp riktigt. Vi slår långa bollar på Jimmi och han skarvar och de vinner andrabollarna. Vi såg lite osäkra och nervösa ut, anser Erik Pettersson.

Storebro saknade försvarsduon Fredrik Ströberg och Janne Gunnarsson.

– Klart att det märktes lite, men vi kan inte lasta Ola (Gunnarsson, målvakt) för några mål. Vi i försvaret var inte tillräckligt heta.

”Väldigt besviken”

Tränaren Per Bäckman har haft roligare dagar i tränarkarriären.

– Det var en bedrövlig försvarsinsats och jag vet inte vad det beror på. Vi kan inte vara överraskade över spelet, för vi visste att det skulle se ut såhär. Vi vinner inga andrabollar och det måste man göra mot Hultsfred.

Storebro rasade samman efter 1–3.

– Det rinner på alldeles för mycket. Ser man på deras fyra mål i andra tycker jag att vi borde ha kunnat stoppa alla. Det  var alldeles för många konstiga beslut i försvarsarbetet och det är jag inte van vid att se. HFK är starka fysiskt, men det vet vi om och vi brukar kunna möta upp det bättre. Vi klev inte dit och jag är mycket besviken över insatsen.

”Vet inte när han var så bra”

HFK-tränaren Krister Borgh var av förståeliga skäl något nöjdare.

– Det var en riktigt skön seger. Det brukar vara tufft här och jag jobbar ihop med några Storebroare. Vi har ett tinnermittfält som dominerar fullständigt och så har vi bra yttrar och Albert (Johansson) fortsätter att göra mål. Jag vet inte när Oscar Bengtsson var så här bra senast, men man måste hylla alla efter 6–1.

Varför drog ni ifrån i andra?

– Jag vet inte vad som hände med Storebro. Vi är ett vältränat gäng och det känns som att de tog slut. De började hänga med huvudena. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt