Annons:

Sjunde raka utan seger: ”Blir en desperation”

Magnus Erikssons Vimmerby IF nådde inte tre poäng i dag heller. Matchen mot Huddinge slutade 2–2. Foto: Jakob Karlsson

Sjunde raka utan seger: ”Blir en desperation”

Vimmerby IF såg ut som ett blivande topplag efter fyra-fem omgångar. Nu är laget i rask takt på väg mot tabellens bottenskikt. Efter 2–2 mot Huddinge förlängdes den segerlösa sviten till sju matcher. – Det är treor man vill ha, men jag är nöjd med prestationen, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

2–2 hemma mot tabelltrean Huddinge är förstås ingenting att på något sätt skämmas för. Inte heller den spelmässiga insatsen. Ändå var det förstås många tunga huvuden i VIF-lägret sedan den sex matcher långa segerlösa sviten förlängts ytterligare.

– Det blir en desperation när man inte vunnit på ett tag. Just nu är det treorna man vill ha. Det är bra att vi inte förlorar, men på ett sätt känns det som att det kvittar om det blir en poäng eller noll poäng, säger ”JC”.

 Mål efter 29 sekunder

Huddinge chockade VIF. Hemmalaget hade avsparken – ändå var det 0–1 efter 29 sekunder. Ett passivt hemmaförsvar gav Nikola Karadjordje Vasic möjlighet att placera in bollen från straffområdeslinjen.

– Helt ärligt så såg jag det inte, så jag kan inte svara på varför det blev så, Det är givetvis inte bra, men vi glömmer det och tar tag i det ganska snabbt och gjorde 1-1 på ett jättefint anfall.

VIF lät sig inte knäckas, utan tog tag i sitt spel direkt efter baklängesmålet. Med hjälp av en mycket kraftig motvind – ett vindkraftverk på Ceos i dag hade fixat stadens elförsörjning i fem år – pressade Vimmerby tillbaka Huddinge. 1–1-målet kom i den elfte minuten efter en fin kombination. Markus Ahl hittade in till Karlo Goranci som skarvade in kvitteringen.

I resterande del av halvleken hade Huddinge de farligaste chanserna. Vasic missade i stort sett öppet mål och i den 35:e minuten kom Edward Owusu helt fri och lobbade behärskat in 2–1 över Nic Rydholm.

 "Mer trygga med bollen"

VIF fick en drömstart på andra sedan Karlo Goranci lite turligt skjutit 2–2 via en bortaförsvare i den 53:e minuten. Hemmalaget tryckte sedan på för ett ledningsmål och skapade en del chanser – men att vinna matcher verkar vara som förgjort för tillfället.

Sista tio kroknade hemmalaget och då var det Huddinge som var klart närmast segern.

– Jag är nöjd med prestationen i 80 minuter men sedan blev vi trötta, säger "JC". 

Vad behöver ni ändra för att bryta sviten?

– Det är nog återigen så kan vi vara lite mer trygga med bollen. Vi vill ha ett vändningsspel på mittplan. Idag spelar vi in i mitten, men sedan spelar vi tillbaka på samma kant i stället för att byta kant. Men det är svårt att säga vad vi kan göra bättre och sätta fingret på vad det är. Hade jag vetat det skulle jag ha gjort något åt det. Vi måste fortsätta tro på det, någon gång spikar vi igen och fortsätter göra mål.

 "Blandade känslor"

Huddinges tränare Jussi Kontinen var också missnöjd:

– Det är blandade känslor. Sett till matchen så är oavgjort rättvist, men jag tycker att vi ska vinna en sådan här match. Jag tycker att vi har vassare spelare, men får inte ut det sista. Vi är i en period när vi släpper in mycket mål. Deras första mål var fint, men det andra är en målvaktstavla. Jag tycker att vi slarvade med sista passningen.

Jimmy Svensson var klart bäst i VIF. Även nyförvärvet Karl-Viktor Söderquist gjorde ett piggt inhopp och en lovande debut i VIF-tröjan. 

Fakta

Vimmerby IF – Huddinge IF 2–2 (1–2)

Första halvlek: 0–1 (1) Nikola Karadjordje Vasic, 1–1 (11) Karlo Goranci, 1–2 (33) Edward Owusu. 

Andra halvlek: 2–2 (53) Karlo Goranci. 

Farliga chanser: 2–3. 

Varningar: 1–2, Johan Lundin fick Vimmerbys. 

Publik: 232.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt