Annons:

Åttonde raka utan VIF-seger - men stilpoäng från ”JC”

Nic Rydholm gjorde en stark match. Foto: Linus Johansson

Åttonde raka utan VIF-seger - men stilpoäng från ”JC”

Vimmerby IF går till sommaruppehåll som förlorare. Borta mot serieledande Arameisk-Syrianska blev det förlust med 2-0. Det var VIF:s åttonde raka seriematch utan seger. – Klart att jag är besviken, det är aldrig roligt att förlora, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Vimmerby fick en riktig mardrömsstart i kvällens bortamatch mot serieledande Arameisk-Syrianska. Redan efter fem minuter låg 1-0-bollen bakom VIF-målvakten Nic Rydholm. Målet kom efter en hörna. Det gjorde även 2-0-målet 20 minuter senare.

– Att släppa två hörnmål är inte optimalt. Det är svårt för mig att säga om vi kunde ha gjort något annorlunda. Men det var bra kvalité på hörnorna.

Nöjd med moralen

Efter den starten lyckades VIF aldrig resa sig resultatmässigt.

– Vi gjorde en helt okej match. Men vi fick jobba väldigt hårt så vi var lite för trötta när det avgörande momentet kom i offensiven. I paus var vi överens om att gå ut och ge dem en match och det gjorde vi, säger Johan Carlsson.

Vimmerby har gjort många godkända prestationer den sista tiden, men segrarna lyser med sin frånvaro.

– Det känns som standard att säga att vi gör bra matcher. Jag är nöjd med moralen och att vi jobbar som en grupp. Tyvärr ger det oss inga segrar, men killarna får mycket stilpoäng av mig.

Berömde motståndarna

Vimmerby går nu till sommarvila som nia i division två-tabellen.

Är det skönt att ta uppehåll nu?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har en bra stämning i gruppen och jag har samma goa känsla inför varje match. Men spelarna tycker nog det, skrattar ”JC”.

VIF-tränaren berömde Arameisk-Syrianska.

– Det är helt klart det bästa laget i serien. De jobbar som ett lag och är samspelta trots att de har många nya spelare. Tio av deras elva startspelare i den här matchen spelade i division ett förra året.

Målvakten Nic Rydholm samt Jimmy Svensson och Rickard Thuresson höjdes lite extra för sina insatser.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt