Annons:

Målfyrverkeri för Brorsson i derbyt

Anton Brorsson blev stor hjälte med fyra mål när Södra Vi slog Storebro med 4–1. Foto: Södra Vi IF

Målfyrverkeri för Brorsson i derbyt

Det var ett derby som inte riktigt lossnade förrän efter paus. Södra Vi vann med 4–1 mot Storebro IF och stor hjälte med fyramålsskytten Anton Brorsson.
– Vi sa i paus att vi skulle vara resoluta och höja oss lite, det var det lilla som krävdes, säger Södra Vi:s huvudtränare Peter Magnusson efteråt.

Annons:

Det var en mållös första halvlek som inte direkt var något att skriva hem om trots att Södra Vi var det bättre laget. Det följdes upp med fem mål och bättre tempo i andra halvlek.

Storebros Jimmi Wickström inledde målskyttet tio minuter in i andra halvlek. Det blev en väckarklocka för hemmalaget, som snabbt både kvitterade och tog ledningen. Båda målen gjordes av stekhete Anton Brorsson, som följde upp de båda målen med ytterligare två och spikade slutresultatet till 4–1.

– Det är väldigt roligt att målskyttet lossnar. Det är första gången som jag gör fyra mål i seriesammanhang så det betyder mycket. Vi är det bättre laget, vann mittfältet och kunde ha vunnit med större siffror, säger matchhjälten Brorsson själv efteråt.

Södra Vi:s andra halvlek var klart bättre än den första.

– Vi maler ner dem i andra, är mer resoluta. Det är den stora skillnaden. Vi kom igång med vårt och avgjorde klart. Vi var mer bestämda i våra aktioner, hade bättre fart på bollen, fick mer bollar i djupet och kunde komma med fart, säger Magnusson.

Missnöjd bortatränare

Storebrotränaren Torbjörn Pettersson summerade matchen:

– Inte mycket att säga om. Det stämde inte för oss idag. Vi gjorde inte som vi sa innan matchen, eller i halvtid. Vi gick inte in ordentligt i duellerna och då blir det svårt mot Södra Vi. Det är bara att glömma den här matchen, nu går vi på uppehåll och tar nya tag, säger han om matchen.

Både Södra Vi och Storebro står på tre poäng efter två spelade matcher inför sommaruppehållet som nu väntar.
Bäst i Södra Vi var så klart fyramålsskytten Brorsson, men plus till hela lagets andra halvlek.

Storebrotränaren ville inte ge plus till någon spelare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt