Annons:

Förre VIF-spelaren i frysboxen – ”Vi har pratat om det”

Förre VIF-spelaren Simon Alexandersson är fast på bänken, men något lån till Vimmerby IF verkar inte vara aktuellt. Foto: Linus Johansson

Förre VIF-spelaren i frysboxen – ”Vi har pratat om det”

Simon Alexandersson får ont om speltid i Åtvidaberg. Vimmerby har diskuterat att försöka låna tillbaka anfallaren – men ännu inte tagit någon kontakt. – Han har fått spela mindre än vad jag trodde, säger Bertil Karlsson i VIF:s herrkommitté.

Annons:

Anfallsesset Simon Alexandersson bytte Vimmerby IF mot Åtvidarbergs FF inför den här säsongen. Någon succé i Superettan har det inte blivit. Alexandersson har fått spendera mycket tid på bänken så här långt.

– Han får inte mycket speltid stackaren. Det är ett stort steg från tvåan till Superettan såklart, men jag trodde nog att han skulle få spela mer. Han har gjort inhopp i väldigt många matcher så han är väl förstavalet efter startspelarna, säger Karlsson.

”Ingen katastrof”

Vimmerby IF har diskuterat att försöka låna Alexandersson under hösten.

– Vi har pratat om det, men mer än så är det inte. Det är mer så att någon har sagt att vi borde försöka göra det. Det har varit lite prat om vårt målskytte, men det är ingen katastrof. Vi har det lag vi har.

Kommer ni ta kontakt med Alexandersson framöver?

– Inte som det ser ut nu, men det kan mycket väl bli så. Jag tror att Åtvidaberg måste ha honom för de har så pass tunn trupp.

”Ser ruggigt pigg ut”

Johan Carlsson säger så här om att försöka låna in Simon Alexandersson:

– Jag tror att han trivs där uppe. Han kan spela tv-spel på dagarna och sedan gå och träna. Jag tror att han har det ganska bra förutom att hans speltid är i princip noll. Det har varit uppe till diskussion, men jag är inte så insatt.

Vill du ha in honom?

– Det skulle vara en jättebra förstärkning, men jag tycker att vi har en bra trupp. Jag har inte tryckt på för att vi ska försöka låna honom. Thruesson har sett ruggigt pigg ut och jag tror att han kommer göra fler mål om han lägger mer kraft på att vara centralt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt