Annons:

LINDBLOM TILLBAKA I VIF:S TRUPP

VIF-stjärnan Ola Lindblom är tillbaka i truppen efter en lång skadeperiod. Foto: Linus Johansson

LINDBLOM TILLBAKA I VIF:S TRUPP

Ola Lindblom har bara spelat två matcher med Vimmerby IF i år. På söndag är han tillbaka i den trupp som åker till Eskilstuna för match mot VIF:s favoritmotståndare. – Startar han så startar han som vänsterback, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Lindblom fick en smäll borta mot Karlslund i den andra omgången – och har inte spelat en sekund sedan dess. Först trodde man att han åkt på en ryggskada, men i stället handlade det om en trasig rygg.

På söndag är Lindblom tillbaka i VIF-truppen.

– Det känns bra och tryggt att ha tillbaka Ola. Det är en av våra bästa backar med fötterna.

Om Lindblom kommer starta är dock högst osäkert. Med Jonatan Fält Öhr avstängd och Magnus Eriksson tveksam (lårkaka) kan Lindblom få chansen på vänsterbacken.

– Startar han startar han som vänsterback, men vi får se hur det är med ”Mange”. Det hänger lite på honom. Det är få förunnat att ha en så bra spelare som Ola på bänken och hela bänken ser starkare ut nu.

Tre raka segrar

VIF möter tabellfyran Eskilstuna City när höstsäsongen drar igång på söndag – och det är ett motstånd som smakar mumma för Vimmerby. Laget har tre raka segrar mot Eskilstuna och vann fjolårets bortamatch med hela 4–1.

– Jag vet inte om jag hoppas på en repris, för efter den matchen förra året tog det lång tid innan vi vann nästa… Men vi har goda minnen därifrån och jag är nyfiken på om vi kan göra samma prestation som vi gjorde i onsdags.

Passar Eskilstuna er bra?

– Jag vet inte. Det kan vara en slump med. Vi har mött dem när vi varit i väldigt bra form. Jag har sett dem en del och det är ett bra lag. Jag kan inte säga att de passar oss extra bra.

”Kanske det som saknats”

VIF fick god effekt av att flytta fram sina ytterbackar i onsdagens cupmatch mot Lindsdal.

– Det kommer vi fortsätta med. Vi fick upp yttrarna högre och mer centralt och det kanske är det som har saknats. Det är skönt att vi kan ha hittat något som gör att vi kan få till det framåt.

Ser du några risker?
– Tappar vi bollen på mitten så har vi två ytterbackar som står högt, men vi har lösningar på det. Vi ska inte falla hem när vi tappar bollen utan sätta full press på bollhållaren.

Kommer ni göra fler mål så här?

– Det måste jag tro. Vi får med mer folk i anfallen och får våra offensiva spelare högre upp. Markus Ahl har varit sjuk men tros kunna spela. I övrigt är Fält Öhr avstängd, Haris Dreco bortrest och Allen Zizinga skadad. ”JC” har ännu inte tagit ut någon startelva. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt