Annons:

  • Vimmerby förlorade – trots ledning med 3-0

    Vimmerby IF fick en bra start mot Torsås – men tappade 3–0-ledning. Foto: Jens Lidesjö

  • Vimmerby förlorade – trots ledning med 3-0

Vimmerby förlorade – trots ledning med 3-0

Efter en ledning med 3-0 i halvtidvilan fick Vimmerby IF ändå se sig besegrade av Torsås UFF, som vände och vann med 6-3. – Det är lite snopet att tappa ledning med 3-0 men vi möter ett väldigt bra lag, säger Vimmerbys tränare, Håkan Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF 1 i P10-klassen fick en förträfflig inledning på turneringen där de lyckades få med sig en vinst i första matchen som slutade 5-3. Första matchen på fredagen bjöd på ett tufft motstånd, Torsås UFF, som vann sin första match med siffrorna 7-1.

Grabbarna från Vimmerby gjorde en stark första halvlek som resulterade i att de klev in i halvtidsvilan i ledning med 3-0.

– Vi jobbar och sliter för varandra, det var ett riktigt bra drag ifrån spelarna, säger Håkan Carlsson, tränare för VIF-laget.

”Jättenöjd med grabbarna”

Den andra halvleken blev en helt annan match. Efter att laget från Torsås lyckats pricka in 1-3 efter några få sekunders okoncentration från VIF-spelarna börjar raset.

I mitten av den andra halvleken har Torsås hämtat upp till 3-3 efter många fina kombinationer runt Vimmerbys straffområde.  VIF lyckades hålla Torsås borta från flera målchanser i några få minuter innan det var dags för ännu en målkavalkad. Det hela resulterade i att VIF fick se sig som förlorare med slutsiffrorna 6-3.

– Det är lite snopet att vi tappar ledning med 3-0 men vi mötte ett väldigt bra lag. Rent spelmässigt är de lite bättre än oss, men jag tror främst att det är tröttheten.

Trots detta bittra resultat är Håkan Carlsson stolt över laget:

– Jag är jättenöjd över grabbarna. Den första halvleken tror jag är det bästa vi någonsin spelat.

Hur ska ni ladda om inför nästa match?

– Nu ska vi ut och bada och sen är det nya tag!

”Ställde ut skorna”

Två personer som var extra glada efter matchen var Torsås-tränarna, Johan Peterson och Linda Prahl, som fick se sitt lag stå som segrare för andra gången i turneringen.

– Vi spelade en fantastisk fotboll i första matchen och fick en bra känsla efter det, så det var lite som att grabbarna ställde ut skorna till en början i denna. De fick sig en sågning i pausen och blev nog även lite förbannade på sig själva. Men nu är vi alla nöjda, säger Johan som får medhåll från Linda.

Torsås har nu ett ypperligt läge att ta sig vidare till A-slutspel, men tränarna vill tona ned förväntningarna.

– Det viktigaste är att vi tar en match i taget sen får vi se hur långt det går.

Både Vimmerby och Torsås spelar sina sista gruppspelsmatcher på Ceosvallen klockan 17.00 idag.

Jens Lidesjö

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt