Annons:

 VIF-stjärnan ska provträna med allsvensk klubb

Nathalie Johansson jagas av allsvenska Kristianstad DFF. Foto: Linus Johansson

VIF-stjärnan ska provträna med allsvensk klubb

Från division två till Allsvenskan. Det kan bli verklighet för VIF:s bästa spelare Nathalie Johansson. I augusti ska den offensiva kraften provträna med Kristianstads DFF. – Man måste ta chansen när man får den, säger hon.

Annons:

Nathalie Johansson har varit en av Vimmerby IF:s bästa spelare under många år. Nu kan hon få chansen i Allsvenskan. Johansson ska provträna med Kristianstad i augusti.

– Jag ska komma ned och träna några pass med dem i mitten av augusti, men exakt vilka datum det blir är inte bestämt än. Det ska bli spännande att se vad som krävs för att spela på den nivån. Jag tror att alla kommer vara mycket bättre tränade och att tempot kommer vara annorlunda.

”Känns som en morot”

Kristianstad och Johansson har hörts ett par veckor.

– De har hört att jag är en talangfull spelare och jag tror att det är min teknik och min styrka med bollen som gjort att de tagit kontakt. Det är jättekul och känns som en morot. Det är det här man har siktat mot. Allsvenskan är självklart mitt mål med fotbollen.

Vad krävs för att nå dit?

– Mycket hårdare träning och att jag trappar upp i seriesystemet. Även om jag inte går direkt till Allsvenskan så behöver jag jobba mig uppåt.

Sista året i VIF?

Planen är att Johansson ska fullfölja säsongen med Vimmerby IF, men hon lär snart vara förlorad för klubben.

– Jag tror att laget kan bli jättebra om några år, men jag vill inte stå och trampa här, utan jag vill vidare. Jag tror att det här är min sista säsong i klubben, men det kan ändras.

Vad tror du om dina chanser att få ett kontrakt?

– Det gäller att leverera och visa vad man kan. Det är svårt när man kommer som ny, men något borde de se.

”Har allt som krävs”

VIF:s tränare Daniel Ohlsson ser så här på provspelet:

– Det är jäkligt roligt och alltid kul när spelare blir kontaktade från lag högre upp i seriesystemet. Nathalie har kapacitet att nå toppen, men det handlar om att lägga ned kraften och energin som krävs. Fotbollsmässigt har hon allt som krävs, det är upp till henne, säger han.

VIF skulle släppa Johansson om hon fick chansen i Kristianstad:

– För mig är det självklart. Vill de ha henne är det bara säga grattis, tycker jag. Klart att det skulle påverka oss, men vi står inte och faller med en spelare. Vi har flera andra duktiga spelare som kan gå in och göra det bra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt