• VIF vidare till A-slutspel – firar med disco

Målvakten Ida Nyman höll nollan genom hela gruppspelet. Foto: Jens Lidesjö

Målvakten Ida Nyman höll nollan genom hela gruppspelet.

VIF vidare till A-slutspel – firar med disco

Vimmerby IF och Mantorps FF, två lag utan några tappade poäng, ställdes i en gruppfinal som avgjorde vilka som skulle få spela A-slutspel. Det var en match som VIF vann med 3-0.

Det var en spännande gruppfinal som väntade på Vimarskolans plan klockan 15.00 på fredagen när Grupp 7 i F10-klassen skulle avgöras. På den ena sidan stod gruppettan Vimmerby IF lag 1 som genomfört sina två första matcher på bästa vis med två segrar, den ena med resultatet 5-0 och den andra med siffrorna 4-0.

På den andra sidan väntade dock grupptvåan Mantorps FF 2 som också inlett med två raka segrar, 1-0 och 5-0.

Ställningskrig

Inledningsvis såg man att det var två bra lag som ställdes öga mot öga på planen. Den första halvleken var ett ställningskrig där båda lagen fick kämpa för att ta sig till motståndarens straffområde.  En chansfattig halvlek slutade 0-0.

I den andra halvleken kom klasskillnaden mellan lagen att visa sig. VIF gjorde 1-0 genom ett långskott av den duktiga Jonna Eriksson.

Med ungefär 5 minuter kvar av matchen utökade Vimmerby sin ledning. Detta efter en retur som Nellie Stefansson snappade upp och iskallt lobbade in till 2-0. De båda målskyttarna var sedan inblandade i det slutgiltiga målet. Jonna Eriksson spelade fram en fri Nellie Stefansson som distinkt placerade in 3-0-målet.

”Ett duktigt gäng”

Detta innebär att A-slutspelet är säkrat för Vimmerby-laget. VIF har vunnit alla 3 gruppspelsmatcher med den sammanlagda målskillnaden 12-0(!). Men tränarna Mark Nichols och Tobias Eriksson är inte förvånade:

– Vi visste redan innan turneringen att det är ett riktigt duktigt gäng.

En av anledningarna till framgången i gruppspelet har varit målvakten, Ida Nyman, som nu hållit nollan i hela 120 minuter.

Känns det bra att ha gått vidare till A-slutspel?