Annons:

Ola tillbaka när VIF vill bryta jobbiga trenden

Johan "JC" Carlsson gläds åt att kunna satsa på Ola Lindblom i startelvan igen. Foto: Linus Johansson

Ola tillbaka när VIF vill bryta jobbiga trenden

Redan i säsongens andra seriematch blev Ola Lindblom skadad. I kvällens match mot Linköping kliver han in i startelvan igen – Han kommer lösa det, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Skadan har hållit Lindblom borta från spel i flera månader. Under den senaste tiden har han fått se VIF falla allt djupare ned i tabellen. Laget har inte vunnit på nio raka seriematcher.

I kvällens match mot starka Linköping City går Lindblom in på mittbacksplatsen i skadade Alexander Jonssons frånvaro.

– Jag känner mig trygg med honom. Han är en så pass klok fotbollsspelare att han kommer lösa det, även om han inte är fulltränad. Jag tvivlar inte på honom, säger Carlsson.

 "Sagt det förut"

”JC” har av naturliga skäl fått en hel del frågor om den segerlösa sviten på senare tid.

– Klart det är jobbigt, men vi tuggar på. Vi har en bra sammanhållning och tror på det vi gör. Jag märker inte av det så mycket på spelarna, men på ett sätt är de frustrerade. Vi måste gjuta mod, då kommer det. Jag vet att jag har sagt det många gånger, men jag brukar säga vad jag tycker och jag tror på det.

Vad krävs för att vända trenden i morgon?

– Vi måste jobba hårt som grupp och inte ge dem något utrymme. Vi ska utnyttja våra offensiva spelare på rätt sätt och jag tror att kantspelet kommer avgöra.

 "Inte så stor skillnad"

Samtliga lag i Bullerby Cup är inbjudna till den sena matchen.

– Det är speciellt med jippomatcher. Jag tror det blir mer folk än vanligt. Det är väldigt sällan som man spelar så här sent, men det är inte så stor skillnad jämfört med 19.00. Elljus är lite skillnad, men det ska inte vara några problem. Jag tycker att det är en rolig grej.

Utöver Alexander Jonsson saknas även Allan Zizinga och Haris Dreco i VIF.

Startelva: Nic Rydholm – Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Ola Lindblom, Jonatan Fält Öhr – Karl-Viktor Söderquist, Markus Ahl, Oskar Stejdahl – Jimmy Svensson, Rickard Thuresson, Karlo Goranci. 

Ersättare: Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Magnus Eriksson, Simon Larsson, Ludvig Lundqvist, Jaafar Mohammed, Gustav Johansson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt