Annons:

Asllani hyllades igen –

Kosovare Asllani är i mycket gott slag inför OS-premiären. Foto: Jakob Karlsson

Asllani hyllades igen – "Vet inte om jag sett henne så bra"

Pia Sundhage har öst beröm över Kosovare Asllani under den senaste tiden. Efter gårdagens träningsmatch mot ett brasilianskt pojklag var det dags igen. – Jag vet inte om jag sett Kosovare Asllani så bra någon gång, sa Sundhage efter matchen.

Annons:

Sverige imponerade inte i den sista träningsmatchen inför OS-premiären. Botafogo P16 vann med 8–0. Bäst i det svenska laget var Vimmerbydottern Kosovare Asllani, som främst visade upp sin allt starkare fysik. 

– Jag vet inte om jag sett Kosovare Asllani så bra någon gång. Vi pratar om försvarsspel och nämner ändå hennes namn, hon som är en offensiv spelare. Hon är bra nu, sa Sundhage till Aftonbladet efter matchen.

Både mot Japan och i matchen mot Botafogos juniorlag har Asllani spelat tufft på mittfältet. 

– Det är ingen tillfällighet. Jag har tagit hela året för att bygga upp mig otroligt mycket i City.  I PSG körde vi nästan aldrig styrka, de lät oss inte göra det, men nu har jag fått tillbaka alla mina muskler och blivit starkare, uthålligare och kvickare, säger Asllani till AB. 

Snart premiär

Sverige går in i OS den 3 augusti med match mot Sydafrika. Asllani spelade från start i matchen mot Botafogo och var nöjd trots storförlusten.

– Man fick vara aggressiv för att vinna bollen, för kroppsmässigt var de så mycket större än oss. Då fick man ta lite närkamper och tacklingar. Det här var en väldigt bra match för oss, vi kommer aldrig ha en så tuff match i OS-slutspelet, säger Asllani. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt