Annons:

ASLLANI TILLBAKA I STARTELVAN I KVARTEN

Kosovare Asllani går in från start i dagens OS-kvartsfinal mot USA: Foto: Jakob Karlsson

ASLLANI TILLBAKA I STARTELVAN I KVARTEN

Kosovare Asllani började på bänken i den sista gruppspelsmatchen. I kvällens stekheta OS-kvartsfinalen mot USA är Asllani tillbaka i startelvan. Vimmerbydottern bildar mittfält tillsammans med Lisa Dahlkvist och Caroline Seger.

Annons:

Sverige imponerade inte i gruppspelet och ställs nu mot det som förmodligen är världens bästa lag, USA. Asllani har dragits med en förkylning och stod över träningen i går tillsammans med två andra spelare.  

– Vi försöker vara smarta i upplägget så att alla kommer så väl förberedda som möjligt, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till förbundets hemsida.

Sundhage är optimistisk: 

– Vi kommer till matchen med ganska gott självförtroende. Vi har haft ett väl fungerande försvarsspel under stora delar av turneringen och det ska vi försöka fortsätta med. Vi vet samtidigt att vi möter regerande olympiska mästarna USA, som även är regerande världsmästare. De har flera spelare i världsklass, de har tagit medalj i samtliga OS, fyra guld och ett silver. Det blir en härlig utmaning, säger Sundhage.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 16 Elin Rubensson - 9 Kosovare Asllani, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 13 Fridolina Rolfö, 8 Lotta Schelin.

Sveriges ersättare: 18 Hilda Carlén - 2 Jonna Andersson, 4 Emma Berglund, 6 Magdalena Eriksson, 11 Stina Blackstenius, 12 Oliva Schough, 14 Emilia Appelqvist.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt