Kryss i derbykampen – ”Kan inte vara missnöjda”

Tvillingarna Carlsson vara nära att komma igenom flera gånger mot Storebro. Foto: Simon Henriksson

IFK Tuna hade första halvlek. Storebro IF den andra. Passande nog slutade också matchen oavgjort (0-0). – Jag är besviken, men inte överraskad, säger Tunas Roger Rönnlund.

IFK Tuna såg ut att försöka gå på knock direkt. Hela den första halvleken gick till hemmalaget och framför allt under den senare delen av halvleken tryckte Tuna på.

Båda bröderna Carlsson, Anton och Martin, fick fina lägen och Victor Gustavsson träffade ribban. Bland annat. Men något hemmamål föll inte.

– Vi spelade så bra i första och jag försökte säga i paus att vi får inte bli nöjda. Men ändå börjar vissa spelare gå i andra halvlek och jag förstår det inte. Vi har så många bra fotbollsspelare och så blir det så här, säger Tunas tränare Roger Rönnlund.

"Krigade verkligen"

Den andra halvlekens inledning gick i stället helt till Storebro, som ändå inte vaskade fram någon jättehet målchans.

– Vi kan inte vara missnöjda. Vi får inte riktigt till anfallsspelet, men vi krigade verkligen för poängen. Jag är mindre nöjd med insatsen, men vi viker i alla fall inte en tum, säger backen Jan Gunnarsson.

Lagets tränare, Per Bäckman, delade mycket av hans åsikter.

– Jag är rätt nöjd och tycker att det var ganska rättvist. Vi har momentum i andra halvlek och jag tror att mycket beror på vinden. Vi hade motvind i första och medvind i den andra, säger han.

Bortautvisning

Tuna fick emellertid en gyllene möjlighet att ta över derbyt igen. Robin Flöisbon fick nämligen syna det röda kortet med lite mer än 20 minuter kvar. Tuna lyckades aldrig använda det till sin fördel.

– Vi jobbar jättebra med en man kort, vi jobbar kopiöst bra till och med. Tuna är bra här hemma, så jag känner att det är en vunnen poäng. Vi fick aldrig riktigt upp laget, men i andra var det bättre.

Roger Rönnlund var ordentligt missnöjd med att Tuna inte utnyttjade det numerära övertaget.

– Vi börjar muttra på varandra och väljer de svåra lägena. Jag blir frustrerad. Vi har så många smarta spelare, men det är inte första gången det blir så här. Jag är inte överraskad.

Efter att klubbarna delade på poängen gjorde ingen av dem ett miniryck i tabellen. Tuna har tre poäng till Fågelfors på kval och Storebro har en dit.