Annons:

ASLLANI EFTER OS-SUCCÉN: ”SLÅR ALLT”

Sverige och Kosovare Asllani är klar för OS-final mot Tyskland. Därmed är OS-medaljen säkrad. Foto: Jakob Karlsson

ASLLANI EFTER OS-SUCCÉN: ”SLÅR ALLT”

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani spelar OS-final på fredag. Ja, det är faktiskt sant. – Det är helt otroligt, säger Vimmerby-dottern Kosovare Asllani Viasat Sport.

Annons:

Frågan är om Kosovare Asllanis OS-medalj inte är tidernas största prestation av en idrottare uppväxt i Vimmerby? Sverige stod alltså för en ny bragd i dag när man besegrade värdnationen Brasilien på straffar.

Precis som i kvartsfinalen spelade Asllani 120 minuter. Hon missade sin straff – men vad gör det när Lisa Dahlkvist är helt iskall som femte och sista straffskytt?

Asllani var förstås lyrisk efter matchen.

– Det är helt otroligt, man kan inte fatta det. Man är så trött att det blir en konstig lättnadskänsla av att man ska spela OS-final. Det är helt sjukt.

”Full fokus”

Sverige ställs mot Tyskland i finalen. Tyskland vann sin semi mot Kanada med 2–0.

– Vi har gjort det mot USA och mot Brasilien, så klart att vi vill gå hela vägen. Vi vill ha en guldmedalj runt våra halsar och går för att vinna.

OS-schemat är tajt och Sverige har nu två gånger 120 minuter i benen.

– Det är oerhört tufft med så många matcher på så kort tid. Vi njuter nu, men sen är det full fokus på finalen.

”Kommer bli magiskt”

Asllani ser OS-finalen som karriärens höjdpunkt så långt.

– Jag har spelat Champions League-final innan, men OS-final slår nog allt. Det kommer vara en drömmatch, en match som alla drömmer om att få spela. Det kommer bli magiskt, säger hon till Viasat Sport.

Asllanis insats fick tre plus av Aftonbladet med följande motivering: ”Slog bort två hörnor på raken i slutet av första halvlek, där måste det gå att begära mer. Revanscherade sig med bättre fasta i andra. Fina djupledsbollar, missade straff men det spelade till slut ingen roll.”

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt