Annons:

Galet viktig match för Tuna – kan nästan haka av Sommen

Jesper Lätt kliver in som mittback mot Sommen. Foto: Linus Johansson

Galet viktig match för Tuna – kan nästan haka av Sommen

IFK Tuna ligger på rätt sida strecket i division fyra-tabellen. Tas tre poäng hemma mot Sommens AIF ser det ljust ut för möjligheterna att stanna kvar. – Ju färre lag vi blir desto bättre är det, säger Tunas tränare Michael Milton.

Annons:

26 poäng och femma i tabellen. IFK Tuna hade säkrat kontraktet sedan länge – en vanlig säsong. Nu har laget bara fyra poäng ned till Fågelfors på kvalplats och där bakom är Sommen med fem poäng färre. 

I dag ställs Tuna mot just Sommen på Tunhamra. 

– Alla matcher är viktiga nu och de kan gå ifatt om de vinner och vi får ett glapp om vi vinner. Det vore viktigt, då är det i stort sett bara Fågelfors som kan hänga på och ju färre lag vi blir desto bättre är det, säger Tunas tränare Michael Milton. 

De två senaste mötena lagen emellan har varit ytterst målrika. Förra året vann Tuna hemma med 6-5 och vårmötet slutade 4-4. 

– Ja, det lär inte bli någon 0-0-match. Det kanske blir 10-9, men det viktiga är att vi vinner. I våras spelade vi riktigt bra, men gick ner oss. Vi måste spela fotboll i 90 minuter. 

Måste göra mål

Nycklarna för Tuna den här lördagseftermiddagen är att göra mål på sina chanser. 

– Vi behöver sätta försvarsspelet och bli mer effektiva. Vi har haft rätt så mycket lägen, men måste tillverka mer framåt. Bakåt har det sett bra ut, vi har bara släppt in två mål på tre matcher. 

Vad beror det på att ni inte får dit bollen?

– Man stressar upp sig och har inte den där kylan. När målen bara sitter, så går det ju hur enkelt som helst. Så är det för en forward, men vi hoppas att det släpper. 

Oscar Gustavsson och Victor Gustavsson är avstängda. Magnus Pettersson är iväg. Jesper Lätt kliver in som innerback. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt