Annons:

Galna succén för Sofie – slog målrekord i Australien

Sofie Persson slog alla tiders målrekord i Australien. Foto: Creations by Kim

Galna succén för Sofie – slog målrekord i Australien

Sofie Persson är en mycket duktig fotbollsspelare. Kanske är hon ännu bättre som inomhusspelare. I det australiensiska mästerskapet i futsal gjorde VIF-fostrade anfallaren dundersuccé – och slog alla tiders målrekord. – Det är en personlig framgång så klart, säger hon.

Annons:

Inför den förra säsongen blev Sofie Persson upptäckt av högstaligalaget Brisbane Roar och spelade till sig ett kontrakt. Därmed blev hon det andra Vimmerby IF-fostrade utlandsproffset. 

Hennes lag föll snöpligt i semifinalen i kampen om guldet.

Sedan dess har anfallaren spelat inomhusfotboll. Hennes lag gick vidare till finalspelet i det australiensiska mästerskapet – och väl där var Persson stekhet. På 16 matcher gjorde Vimmerbydottern 23 baljor. Det är flest mål en enskild säsong genom tiderna i Australien. 

– Jag vann den nationella skytteligan och satte nytt målrekord, det är väldigt kul så klart. Jag hade inte alls väntat mig det, men jag satte fyra mål i semifinalen och klättrade från fjärdeplats och vann. Det är en stor personlig bedrift så klart, säger Sofie Persson. 

Kanske konverterar

Hennes lag förlorade dock finalen efter förlängning. 

– Vi spelade väldigt bra, men tyvärr förvaltade vi inte våra chanser, vilket helt enkelt straffade sig. 

Sofie Persson hade inga tankar på att spela fotboll när hon reste till andra sidan jordklotet. Men så blev det. Hur det blir nästa säsong är dock osäkert än så länge. Inom kort väntar Sofie besked om klubben vill förlänga med henne. 

– Jag är faktiskt lite kluven om jag är beredd att lägga ner all tid igen, men beslutet är upp till klubben först och främst. Vem vet, kanske konverterar jag till futsal på heltid.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt