Annons:

Usel inställning fällde VIF –

Karlo Goranci gjorde VIF:s mål i 2-1-förlusten.

Usel inställning fällde VIF – "Jag är förvånad"

Allt tydde på att mardrömsperioden var förbi för Vimmerby. Då blev det en sur förlust borta mot Värmbols FC (2-1) i kväll. – Med rätt attityd och inställning vinner vi den här matchen, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Förlösande seger mot Konyaspor och toppinsats mot Husqvarna i cupen. Vimmerby IF såg ut att ha lämnat den blytunga perioden bakom sig. 

Mot Värmbols FC skulle VIF ta ett steg bort från botten. I stället blev det en mycket jobbig förlust. Hemmalaget vann med 2-1. 

– Vi är tunna i närkamsspelet och det är en ganska dålig match av båda lagen. Jag är förvånad över det här, säger Vimmerbys tränare Johan Carlsson. 

Vad kan den här insatsen bero på?

– Jag har ingen aning vad det beror på. På den här nivån ska man kunna skippa att prata om inställning och attityd, det ska vara självklart. Vi visar inte det i dag. Det är för dåligt på den här nivån. 

Vinner ni den här matchen med rätt inställning och attityd?

– Vi vinner absolut den här matchen i sådana fall. Tidigare har vi gjort bra matcher och förlorat, men det här är en otrolig besvikelse. 

Vad har du sagt till spelarna?

– Nej, jag har inte sagt så jättemycket. Jag hoppas att de är lika besvikna som oss ledare. 

"Ska gå in i sig själva"

Vimmerby inledde ganska starkt första kvarten. Karlo Goranci gav VIF ledningen, men direkt kvitterade Värmbol. Sedan tappade Vimmerby i Katrineholm. 

– Jag tycker att offerviljan inte är där riktigt, vi vågar inte bli skitiga. Mot Husqvarna visar vi ingen respekt och jag vet inte vad det beror på. Det är bara konstigt. Framför allt när vi ligger där vi ligger. 

Kunde du gjort något annorlunda?

– Det kunde jag säkert ha gjort. 

Vad?

– Vad vet jag inte nu. Jag begär att spelarna ska gå in i sig själva och det ska jag göra också. 

Två poäng ned

Södertälje FK besegrade Konyaspor på bortaplan. Nu har Vimmerby bara två poäng ned till Södertälje, som just nu innehar kvalplatsen. På lördag möts lagen på Arena Ceos. 

– Alla matcher är jätteviktiga. Det var den här också. Nu får vi rannsaka oss själva, både spelare och ledare och ta det därifrån. Vi måste inse allvaret och vi kan inte ta något med ro. Vi lägger ner alldeles för mycket tid för att kasta bort det. 

Oskar Stejdahl var bra under den timme han spelade och Karlo Goranci blixtrade till ibland. Oskar Stejdahl tvingades utgå efter 60 minuter, efter att han fått en smäll mot huvudet. 

– Men det verkar vara okej med honom. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt