Annons:

Stor show av Anna i VIF:s jättekross

Anna Karlsson hade stor show mot Emmaboda och gjorde tre mål och tre assist.

Stor show av Anna i VIF:s jättekross

Tre mål och tre assist. Anna Karlsson låg i stort sett bakom allt när Vimmerby IF körde över Emmaboda IS med 7-1 på bortaplan. – Det är rätt sköna siffror, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Kanske missade Vimmerby IF möjligheten att nå seriesegern i den förra omgången. 0-0 mot Runsten/Möckelby var ett misslyckande. Men om det satte sig fast hos spelarna? Nej, inte direkt. 

Vimmerby IF krossade i eftermiddag Emmaboda på bortaplan med 7-1. 

– Vi spelade ut hela vårt register, en helt annorlunda fotboll än senast. Vi gör ingen jättehalvlek i den första, men i den andra är det inget snack. 

Stor show

I paus stod det 1-1 och då hade Kicki Rödin gjort en fin räddning när Emmaboda hade läge att ta ledningen. I den andra blev det en rejäl scenförändring. 

– Vi spelar ängsligt och viker ned oss och värderar helt fel i uppspelsfasen. I andra går vi in och gör jobbet, då är det inget snack. Vi får ett tidigt 2-1-mål och sedan bara rullar det på, vi får energi av det målet. När vi gör 4-1 dödar vi mer eller mindre matchen. Det blir en tung uppförsbacke för dem.

Stor show hade anfallaren Anna Karlsson. Hon svarade för tre mål och tre assist. Hon var inblandad i alla VIF:s mål utom ett. 

– Hon gör det riktigt bra, men det är det många som gör. 

"Klasser bättre"

Efter 0-0 senast var Daniel Ohlsson kraftigt besviken. Nu var han desto mer nöjd. 

– Det här är riktigt skönt, även om man hade önskat att vi fick de tidiga målen i första halvlek. Men vår andra halvlek är riktigt bra och vi visar att vi är klasser bättre än Emmaboda. Något som glädjer mig är att vi tränade på omställningsspelet i torsdags och vårt 7-1-mål är ett exakt bevis på att det gav resultat. Vi kommer tre mot två och Nathalie Johansson och Maria Anspach tar varsin korslöpning. 

Utöver Anna Karlssons tre mål gjorde Maria Anspach två och Emilia Nilsson och Malin Söderlund varsitt. Hela laget berömdes, men Daniel Ohlsson ville framhäva Amanda Lundberg, Anna Karlsson och Nathalie Johansson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt