Utespelare vaktade målet när FBSK tog en stark poäng

Jörgen Nilsson var mycket nöjd med FBSK:s insats i bortamatchen mot FC Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Med båda sina målvakter på frånvarolistan fick Frödinge/Brantestad SK ställa utespelare i målet i dagens bortamatch mot FC Vetlanda. Trots det lyckades FBSK ta en stark poäng (2-2). I och med poängen är laget definitivt klart för fortsatt spel i division tre nästa säsong. – Tjejerna stod upp och gjorde en riktig krigarinsats, berömmer tränaren Jörgen Nilsson.

På söndagsmorgonen stod det klart att FBSK inte hade någon ordinarie målvakt att tillgå till bortamatchen mot FC Vetlanda. Lösningen blev att skyttedrottningen Louise Andersson stod i den första halvleken och Ronja Eriksson i den andra.

Kunde ha avgjort

Trots att Frödinge/Brantestad gjorde en helt okej första halvlek låg bortalaget under med 2-0 i halvtid.

– Det var ganska jämnt spel, men Vetlanda kunde göra två mål på skott. Det var två otagbara skott så Louise hade inte mycket att göra. Vi hade också ett antal lägen så det var lite jobbigt att ligga under med 2-0 i paus.

I andra höjde bortalaget upp spelet ytterligare och det resulterade i både en reducering och en kvittering. Båda målen gjordes av Amanda Sundberg.

– Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek och kunde lika gärna ha avgjort på slutet också. Men ser jag till hela matchen så var oavgjort rättvist, säger Jörgen Nilsson.

Samtliga FBSK-spelare fick beröm för en helgjuten insats.