Annons:

Blytunga poäng för SVIF –

Robin Hammar gjorde 1-0. Hans bror Joakim gjorde det viktiga 2-1-målet.

Blytunga poäng för SVIF – "Stödet betyder mycket"

Två bröder Hammar. Det var Södra Vi IF:s två matchhjältar på lördagen. Robin och Joakim gjorde målen när SVIF vann med 2-1 mot Mönsterås. – Vi är jätteglada för tre poäng här, säger SVIF:s tränare Ronny Eriksson.

Annons:

En poäng i derbyt mot Djursdala SK var en besvikelse. Tre mot Mönsterås var det inte. Nu har Södra Vi kopplat greppet om den sista, mycket åtråvärda, säkra platsen för spel i division fem nästa säsong. 

– Det här betyder mycket, men det är ett getingbo där nere. Jag törs inte säga att det är klart, det är tufft som fan. Allt kommer att avgöras i den sista omgången, säger Ronny Eriksson. 

Brorsan avgjorde

Södra Vi, som hade ett bortafölje på mer än 15 personer med sig till Mönsterås, tog ledningen i mitten av den första halvleken. Den yngre brodern Hammar, Robin, stänkte dit 1-0. En kvart efter paus kom kvitteringen. Mönsterås utjämnade på straff. 

Då klev den äldre brodern Hammar, Joakim, fram och stötte in 2-1 med 25 kvar. 

– Jag tycker att det är rättvist, vi har de hetaste chanserna. Men vi är inte med den första kvarten i första halvlek eller andra och så har det sett ut hela säsongen. Men vi tar tre poäng och det är vi jätteglada för. Det handlar om att kriga och det gör verkligen grabbarna. Vi har lite halvskador, men alla biter ihop och kör. 

"Blir en annan stämning"

Stödet på läktaren betydde mycket för SVIF. 

– Det blir en annan stämning och det är roligt. 

Nu återstår Överum på hemmaplan och Horn/Hycklinge på bortaplan för SVIF. Ned till Hjorted/Totebo på kvalplatsen skiler två poäng. 

Hela laget fick beröm för segern. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt