Annons:

Fotbollsprofilen lägger av – fick perfekt slut

I dag fixade IFK Tuna avancemang till den nya division fyra-serien. Det var också en av Michael Miltons sista insatser på tränarbänken. Efter säsongen slutar "Mulla" – för gott. – Om Jürgen Klopp ringer kanske jag ändrar mig, säger han.

Annons:

Michael Milton har varit aktiv inom lokalfotbollen i 45 år. Nu är fotbollslivet slut för den engagerade tränaren. Det meddelade han i dag efter att Tuna avancerat till nya division fyra-serien. 

– Jag ska lägga ner helt och hållet. Jag har hållit på med fotboll oavbrutet i 45 år och det kan vara skönt att bara titta på fotboll under en sommar. Jag har barnbarn och golf och fiske och vill vara ledig på sommaren. Det får vara bra nu. 

"Perfekt sätt"

En sak kan få "Mulla" att ändra sig – favoritlaget Liverpool. 

– Ringer Jürgen Klopp och vill att jag ska bära väskor så ändrar jag mig, men det känns som att det är för gott nu. Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte att jag tar ett huvudtränaruppdrag igen. 

Milton fick en perfekt avslutning med avancemang till nya division fyra-serien. 

– Jag tycker att det har fungerat väldigt bra i Tuna och jag älskar Tunhamra. Jag varit där i många år som spelare och ledare och det känns som ett perfekt sätt att avsluta på. Det känns jäkligt gutt. 

Mer tid till hockeyn

Milton har även varit tränare i Vimmerby IF och Djursdala SK. 

– Resan med Vimmerby när vi gick upp i divisionerna var väldigt rolig. Det var också det andra året i Djursdala när vi gick upp i fyran igen. Det kändes jäkligt bra. 

Milton försvinner dock inte från det lokala idrottslivet. Framöver kommer han lägga mer tid på uppdraget som materialförvaltare i Vimmerby Hockey. 

– Det ska bli skönt att ha hockeyn på vintern och vara ledig på sommaren. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt